Politie Gelderland-Zuid

Voorlopige resultaten week van de opsporing

Gelderland-Zuid, 24-11-2010 o Maandag werd gestart met de week van de opsporing. Een extra impuls dat het korps Gelderland-Zuid geeft aan de opsporing van strafbare feiten. In de drie districten van de regio worden extra verhoren en aanhoudingen verricht, boetes geïnd en processen-verbaal opgemaakt voor diverse zaken.

Hieronder de resultaten in hoofdlijnen van de eerste twee dagen. Overigens gaat het normale politiewerk tijdens deze week gewoon door.

District Tweestromenland

In Tweestromenland zijn twee verdachten aangehouden in verband met een winkeldiefstal die zij hadden gepleegd in Beuningen, in augustus van dit jaar. Ook werden er twee verdachten en vier getuigen verhoord voor twee afzonderlijke huiselijk geweld zaken. Twee verdachten werden aangehouden in verband met een insluiping in een woning in Wijchen van begin oktober. Dit onderzoek wordt van de week nog voortgezet.

Een andere verdachte in een verduisteringzaak van september welke in Millingen aan de Rijn heeft gespeeld heeft bekend. Ook werd de laatste hand gelegd aan een verduisteringszaak in Malden waarvan in april dit jaar aangifte werd gedaan. Eén verdachte werd aangehouden en verhoord voor een bedreiging welke in oktober plaatsvond in Overasselt, is aangehouden.

District Stad Nijmegen

In Nijmegen werden 9 verdachten verhoord voor verschillende zaken zoals, vernieling, mishandeling, bedreiging en een diefstal. Al deze feiten hebben de afgelopen maanden gespeeld. Op de Karrengas werd nog een kleine hennepkwekerij ontmanteld waar 250 planten stonden te rijpen. Ook werden in verschillende zaken een aantal getuigen uitgenodigd aan het bureau en verhoord.

District De Waarden

Naar aanleiding van een bedreiging van afgelopen zomer in Kerkdriel, zijn twee verdachten verhoord en dossier opgemaakt. In Culemborg werd een verdachte voor een inbraak in oktober, aangehouden en verhoord. Ook daar wordt het proces-verbaal afgerond. (14)

Laatst gewijzigd 24-11-2010 13:25 | © Regio Gelderland-Zuid |