Politie Twente

Onderwerpen in Onder de Loep
van donderdag 25 november 2010 (uitzendingen om 21.15, 22.15 en 23.15 uur)

Dalfsen: Inbraken winkels
In de vroege ochtend van zaterdag 30 oktober wordt rond 06.00 uur ingebroken bij een kledingwinkel aan de Prinsenstraat. Door de inbreker(s) wordt een aanzienlijke hoeveelheid kleding van het merk Gaastra, ter waarde van ru ruim E 3000,- weggenomen. Tien dagen later, op dinsdagochtend 9 november om 06.15 uur, wordt er bij een collega winkelier, enkele tientallen meters verderop, ingebroken. Nu is een schoenenwinkel aan de Julianastraat het slachtoffer. Ook hier wordt de deur geforceerd en wordt een partij schoenen van het merk Van Bommel gestolen. Op bewakingsbeelden is een onbekende man te zien die rond het tijdstip van de inbraak voorbij komt lopen. Deze beelden worden in de uitzending getoond.

Albergen: Overval woning
Zaterdag 13 november rond 20.30 uur zijn drie mannen een woning aan de Broekzijdeweg in Albergen binnengedrongen. De mannen hebben de 53-jarige vrouw en de hond bewerkt met mogelijk een stroomstootwapen. Nadat ze enkele goederen meenamen verlieten ze de woning. De politie is op zoek naar getuigen.

Enschede: Drie supermarkten overvallen Op 5 november werd getracht de C1000 aan de Burgemeester van Veenlaan te overvallen. Diezelfde dag is de Aldi aan de Lippekerkstraat overvallen. Op 28 oktober heeft een onbekende man een greep in de kassa gedaan. Hier zijn beelden van. De politie vermoedt dat de man op deze beelden in aanmerking komt voor alle drie overvallen.

Hengelo: Snelkraak bij supermarkt Bij de Supermarkt Plus aan het Agathaplein in Hengelo werd op 7 november omstreeks 5.00 uur een snelkraak gepleegd. Een alerte getuige belde snel de politie maar de dader(s) ontkwam(en) en ging(en) er met hoge snelheid vandoor in een donkerkleurige auto. Van deze snelkraak worden beelden getoond. Buit bestond onder andere uit grote hoeveelheden sigaretten.

Zwolle mishandeling vrouwen
In de nacht van zaterdag 16 op zondag 17 oktober worden twee inwoonsters van Zwolle door twee onbekende mannen geslagen. De onbekende mannen vielen de vrouwen lastig tijdens een dancefeest in Hedon aan de Burgemeester Drijbersingel. Na afloop van het feest loopt het bij de fietsenstalling buiten uit op een handgemeen. Hierbij worden de twee vrouwen meerdere keren door de mannen geslagen. In de uitzending worden zeer duidelijke bewakingsbeelden van de beide mannen getoond. De politie wil graag weten wie de beide mannen zijn.


---- --
Persberichten Politie Twente 24 november 2010

Fietsster gewond

Enschede

Dinsdag 23 november raakte een 19-jarige vrouw uit Enschede gewond bij een aanrijding. Dit gebeurde omstreeks 10.00 uur op de Getfertweg in Enschede. De 19-jarige vrouw kwam vanuit de Delistraat fietsen. Op de kruising met de Getfertweg kwam voor haar van rechts een 49-jarige automobiliste uit Enschede rijden. De 19-jarige vrouw dacht dat zij nog voor de auto langs kon, maar schatte dit verkeerd in. Een aanrijding tussen beiden was het gevolg. De 19-jarige is met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. (2010105401)

Algemene verkeerscontrole

Wierden

Dinsdag 23 november is tussen 14.00 en 21.00 uur een algemene verkeerscontrole gehouden in Wierden. In totaal zijn 65 processen-verbaal opgemaakt.

Er werd gecontroleerd op de Vriezenveenseweg, de Hexelseweg, de Klokkendijk, de Schapendijk, de Goorseweg, de Dorpsstraat en op de Nijverdalsestraat. Processen-verbaal werden opgemaakt voor onder andere: . Snelheid, 22x
. Rijden in een geslotenverklaring (Klokkendijk), 14x . Niet dragen autogordel, 5x . Niet handsfree bellen, 3x . Niet kunnen tonen autopapieren, 8x . Geen kinderzitje in auto, 1x . Bromfiets zonder verzekering, 1x . Rijden met mistlampen aan, 1x (2010105576)

Scooterrijder gewond bij aanrijding

Almelo

Dinsdag 23 november raakte omstreeks 12.00 uur een 16-jarige jongen uit Daarlerveen gewond bij een aanrijding op de Plesmanweg in Almelo.

De 16-jarige jongen reed met zijn scooter over de Plesmanweg, gaande in de richting van de Aadorpweg. In dezelfde richting reed een 19-jarige automobilist uit Wierden. Deze wilde rechtsaf slaan, richting de oprit van een bedrijf. Hierbij verleende hij geen voorrang aan de 16-jarige scooterrijder. Een aanrijding was het gevolg. De 16-jarige jongen moest met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis worden gebracht. Tegen de 19-jarige automobilist wordt proces-verbaal opgemaakt. (2010105439)

Verkeerscontrole
Hengelo
Dinsdag 23 november heeft tussen 09.00 en 16.00 uur een verkeerscontrole plaatsgevonden op de A1 tussen Hengelo en de Duitse grens. Er werd gecontroleerd op alcohol- en snelheidsovertredingen. Aan deze controle werkten ook de Koninklijke Marechaussee en het Grensoverschrijdend Politieteam mee. In totaal kregen 22 automobilisten en 24 vrachtwagenbestuurders een bekeuring voor te hard rijden.

Daarnaast kreeg een vrachtwagenbestuurder een bekeuring wegens rijden met een onverzekerde vrachtwagencombinatie. Een automobilist kreeg een bekeuring omdat hij met een Kurzzeitkenteken reed zonder dat het kentekenbewijs was ingevuld. Tenslotte zijn nog een viertal bekeuringen uitgeschreven voor een onjuiste of geen kentekenplaat, het niet dragen van de autogordel en het negeren van een keerverbod. (2010105516)

Inbreker aangehouden, vervolgens hennepkwekerij in woning aangetroffen Almelo
Maandagavond 22 november omstreeks 22.00 uur kreeg de politie melding dat een persoon mogelijk bezig was met een inbraak bij een bedrijf aan de Winkelsteeg in Almelo.

Agenten die ter plaatse kwamen, zagen dat een bedrijfsbus en materiaal blijkbaar klaarstond om te worden meegenomen. Vervolgens werd in het pand een 39-jarige Almeloër aangetroffen. De Almeloër is aangehouden voor inbraak en meegenomen naar het politiebureau.

Op dinsdag 23 november is zoeking gedaan in de woning van de Almeloër aan de Rohofstraat in Almelo. In de woning werden verschillende soorten drugs aangetroffen, waaronder vermoedelijk GHB, speed en XTC-pillen. Ook werd een vuurwerkpistool aangetroffen. Het vuurwerkpistool en de drugs zijn in beslag genomen.

Vervolgens werd in de schuur achter de woning een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. Verdeeld over twee ruimtes werden in totaal 150 hennepplanten aangetroffen. De stroom bleek illegaal te worden afgetapt. In opdracht van de Officier van Justitie werden de planten en apparatuur vernietigd. De 39-jarige Almeloër is in verzekering gesteld. (2010105296)