Gemeente Vlaardingen


Marathonweg op de schop

24-11-2010 |
Het wordt steeds drukker op de weg. Vlaardingen is hierop geen uitzondering. Vooral het verkeer dat dagelijks over de Marathonweg rijdt, krijgt hier naar verwachting de komende jaren in toenemende mate mee te maken.
marathonweg

De stijging van het aantal weggebruikers komt onder andere door van de ontwikkeling van de Rivierzone, een strook van 5 kilometer langs de Vlaardingse Nieuwe Maas. De gemeente werkt eraan op deze plek wonen, werken en recreatie zo leuk mogelijk te maken en om de stad weer met de rivier te verbinden. Dat is goed voor de leefbaarheid en voor de Vlaardingse economie.

Vanzelfsprekend is een goede bereikbaarheid van de Rivierzone hiervoor noodzakelijk. De voornaamste route vanaf de A20 naar het gebied is de Marathonweg. Om een goede doorstroming van het verkeer op deze weg te garanderen moet de capaciteit worden vergroot.

Het plan voor dit werk aan de weg is nog niet af. Op 7 oktober is de zogenaamde Milieu Effectrapportage. besproken in de gemeenteraad. De formele inspraakprocedure van het plan loopt tot en met 11 januari 2011. Tegen de zomer van 2011 wordt aan de gemeenteraad gevraagd een voorkeursvariant aan te wijzen. Uiteindelijk komt de voorkeursvariant in het bestemmingsplan waarover de gemeenteraad beslist.

Contactinformatie

Postbus 1002
3130 EB Vlaardingen
Mail: info@vlaardingen.nl
Tel. (010) 248 4000