Watersportverbond - KNWV

Kitesurfen op Strand Horst voor een jaar verlengd

woensdag 24 november 2010

Ook in 2011 kan er gekitesurfd worden vanaf Strand Horst, één van de drukst bezochte kitesurfspots langs het Wolderwijd. De provincie Gelderland heeft de vergunning, die op naam van het Watersportverbond staat, voor een jaar verlengd.

Kitesurfen is volgens de regels van het Binnenvaart Politie Reglement (BPR) op alle binnenwateren verboden, behalve op die plaatsen die door de vaarwegbeheerder zijn toegestaan en waarvoor vergunning is verleend. Het Watersportverbond heeft al een aantal jaren geleden gevraagd om een deel van het Wolderwijd, grenzend aan Strand Horst als kitesurfgebied aan te wijzen. Het is een prima locatie met voldoende ruimte op het land en op het water. Ook vanwege de natuurbelangen is de plek goed; door het kitesurfen hier te concentreren voorkom je mogelijke problemen elders.

Eind 2010 liep de vergunning af. Gezien de positieve ervaringen in de praktijk heeft het Watersportverbond gevraagd om de vergunning te verlengen. Daar heeft de provincie Gelderland onlangs mee in gestemd.