Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van woensdag 24 november

Alkmaar, 24-11-2010 o 14.00 uur

Bromfietsster gewond

Schoorl, dinsdag 23 november

Een 16-jarige bromfietsster uit Groet raakte dinsdagmiddag gewond bij een aanrijding op de Rijksweg. Een 49-jarige automobilist uit Tuitjenhorn wilde afslaan naar een perceel langs deze weg en zag hierbij de bromfietsster over het hoofd, die vanuit tegengestelde richting over het fietspad reed. Er ontstond een aanrijding waarbij het meisje gewond raakte. Het zicht op het fietspad werd gehinderd door een geparkeerde vrachtauto die op de parkeerstrook langs de Rijksweg stond.

De bromfietsster werd overgebracht naar het ziekenhuis. Hier bleek dat zij enkele kneuzingen had.

Drankrijder

Egmond aan den Hoef, woensdag 24 november

Een 33-jarige automobilist uit Alkmaar werd woensdagochtend rond 02.10 uur aangehouden op de Hoeverweg. De man blies 635 ug/l. Dit is bijna driemaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Het rijbewijs wordt ingevorderd bij 570 ug/l. Hij raakte zijn rijbewijs dus kwijt.

Hennepkwekerij aangetroffen

Breezand, dinsdag 23 november

In een naast een woning gelegen paardenstal aan de Middenweg werd dinsdagmiddag een hennepkwekerij aangetroffen. In de stal werden circa 111 grote hennepplanten aangetroffen. Er was sprake van diefstal van stroom. De elektriciteitsmeter werd door energiebedrijf Liander in beslag genomen. De 55-jarige bewoner werd dinsdagmiddag aangehouden.

Jongen beroofd

Den Burg, woensdag 24 november

Een 18-jarige jongen uit Den Burg werd woensdagochtend rond 01.00 uur op de Waalderstraat beroofd. De jongen fietste door Den Burg en dacht bekenden te zien op het parkeerterrein. Er stonden twee mannen bij een auto. In de auto zaten nog twee mannen. Bij het voertuig aangekomen kreeg de jongen van de twee mannen buiten de auto een kopstoot. Zijn portemonnee en telefoon werden afgenomen. Het slachtoffer wist zijn portemonnee echter terug te krijgen. De politie kon een 26-jarige man uit Den Burg aanhouden als verdachte, maar doet verder onderzoek naar de beroving.

Heeft u op of in de omgeving van de Waalderstraat rond bovengenoemd tijdstip iets verdachts gezien? Of heeft u anderszins informatie die van belang kan zijn? Neemt u dan contact op met de politie op Texel via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).