Gemeente Bernheze


duurzame verwerking biomassa

Samenwerkende gemeenten zetten belangrijke stap naar duurzame verwerking biomassa

Sinds 2007 werken de gemeenten Bernheze, Oss, Veghel, Uden en Sint-Oedenrode samen om biomassa duurzaam te verwerken. Het gaat hierbij om houtachtig tuinafval dat de inwoners in deze gemeenten naar een milieustraat of inzamelpunt brengen, het aan huis ingezamelde GFT-afval, het plantsoenafval van de gemeenten zelf en natte afvalstromen zoals berm- en slootmaaisel.

Op termijn zal dit inhouden dat de tarieven zullen veranderen, maar ook bijvoorbeeld de wijze waarop de gemeenten afvalstromen op de milieustraat of inzamelpunten zullen accepteren.

Om dit mogelijk te maken, hebben de gemeenten dit voorjaar een Europese aanbesteding gestart. De colleges hebben op 23 november besloten tot een voorlopige gunning aan de firma Den Ouden te Schijndel. Dit bedrijf zal de duurzame verwerking van biomassa met ingang van mei 2012 op zich nemen.

Er wordt nu gewerkt aan het definitief maken van de gunning. Het definitieve contract wordt voorjaar 2011 verwacht. Ook willen de gemeenten hun prima verlopen samenwerking voortzetten.

Adresgegevens

Bezoekadres: De Misse 6,
5384 BZ Heesch
Postadres: Postbus 19,

5384 ZG Heesch
gemeente@bernheze.org
Tel. (0412) 45 88 88
Fax (0412) 45 46 35