Gemeente Rotterdam

word ook gastadres voor de taizé jongeren

24 november 2010 | Deelgemeente Hoogvliet | nieuwsbericht

Ieder jaar organiseert de oecumenische gemeenschap van Taizé een Europese jongerenontmoeting. Dit jaar wordt deze bijeenkomst van 28 december tot en met 1 januari gehouden in Ahoyhal in Rotterdam. Taizé jongeren

Taizé bijeenkomst

Verwacht wordt dat circa 20.000 jongeren uit heel Europa naar Rotterdam komen om deel te nemen aan dit bijzondere evenement. Om hen te huisvesten zoeken de gezamenlijke kerken van Zuidwijk, Pendrecht, Heijplaat en Hoogvliet gastadressen.

De Europese Ontmoeting wordt sinds 32 jaar georganiseerd, telkens in een andere grote Europese stad. Doel is jongeren uit Oost- en West-Europa bij elkaar te brengen. De ontmoeting vindt plaats in de Ahoyhal en wordt mede mogelijk gemaakt door steun van de gemeente Rotterdam.

Gastadressen
Op dinsdag 28 december komen circa 20.000 jongeren naar Rotterdam. 's Avonds vanaf ca. 21.00 uur gaan zij naar de gastadressen (2 gasten per adres) om te slapen. Zij ontbijten op hun gastadres en vertrekken daarna om 8.00 uur naar de kerk in de wijk. Elke dag ziet het programma er ongeveer zo uit. Op 1 januari vertrekken de gasten weer.

Ook in Hoogvliet zijn we op zoek naar gastadressen. Aan de organisatie doen de Protestantse Gemeente, de Rooms Katholieke parochie en de Pinkstergemeente Hoogvliet mee. Drie kerkgebouwen zijn in principe beschikbaar voor de ochtendprogramma's. Dat zijn de Mariakerk (Parelvisserstraat), de Antwoordkerk (Kruisnetlaan) en de Dorpskerk (Achterweg).

Of alle gebouwen daadwerkelijk gebruikt worden hangt af van het aantal gastadressen dat wij kunnen vinden. Per gebouw zal waarschijnlijk ongeveer 3/5 van de totale bezoekerscapaciteit aan jongeren bij ons worden ondergebracht; dat zou gaan om ongeveer 500 personen. Dit heeft echter alleen zin wanneer zij in de omgeving van de kerk een slaapadres hebben. Of wij 500 adressen vinden is nog maar de vraag. We doen mogelijk ook een beroep op scholen en eventueel op de gemeentelijke gymzalen waar douche- en toiletcapaciteit is (we trachten eerst zoveel mogelijk de gasten in een gastgezin onder te brengen, dat is gezelliger) maar ook dan nog lijkt dit aantal erg hoog. We weten eerlijk gezegd niet wat een realistische schatting is, al weten we wel dat er echt veel gastadressen gevonden moeten worden.

Voor het vinden van gastadressen zullen we de komende tijd behoorlijk de tam-tam beroeren, zowel binnen onze kerken, als in Hoogvliet als geheel. Als het aan ons ligt zal iedereen binnenkort weten dat er iets feestelijks staat te gebeuren.

Namens de organiserende kerken in Hoogvliet is ds. Wilschut het aanspreekpunt. Vindt u het leuk om Europese jongeren te ontvangen op 28 december, neemt u dan contact met hem op. (010 - 4165513) rjwilschut@gmail.com