Stichting Hulphond trotse winnaar 'Grote Gift' 3M Fonds

24/11/2010 13:43

Stichting Hulphond

Vanuit 77 goede doelen komt Stichting als winnaar uit de bus.

3M Nederland in Zoeterwoude is onderdeel van (Minnesota Mining and Manufacturing) een internationaal technologiebedrijf dat meer dan 100 jaar bestaat en meer dan 50.000 producten levert. 3M Nederland heeft in 2008 het 3M Fonds opgericht. Daarmee ondersteunt zij goede doelen zonder winstoogmerk, die zich op een positieve manier richten op specifieke doelen binnen en ten behoeve van de Nederlandse samenleving.

De 'Grote Gift' is een jaarlijkse donatie van 50.000 euro aan een Goed Doel in Nederland.

Vanaf April 2010 werden de goede doelen uitgedaagd Social Media, als twitter en facebook in te zetten om een plaats in de finale te veroveren. Stemmen per internet bepaalde de voorselectie. Op dinsdagavond 23 november kwam stichting Hulphond onder de 5 finalisten als winnaar uit de bus. 250 genodigden waaronder een jury, medewerkers en relaties van 3M brachten per sms hun stem uit.

"Stichting Hulphond is een organisatie die met zeer veel passie werkt aan een structurele, duurzame zorgoplossing voor mensen met een lichamelijke beperking of epilepsie. Wat de jury tevens aansprak, is dat de resultaten transparant en direct zichtbaar zijn, als straks 3 mensen met epilepsie dankzij hun seizurehond hun leven weer terug krijgen", zegt Willem Lageweg, Directeur MVO Nederland en voorzitter Jury 3M Fonds finale.

Stichting Hulphond is trots, dankbaar en blij als winnaar van de 'Grote Gift' 2010 van het 3M Fonds. "Naast het feit dat wij het geld enorm goed kunnen gebruiken is het voor alle medewerkers, cliënten en vrijwilligers van Stichting Hulphond een grote erkenning", zegt Rudolph Strickwold, directeur Marketing en Commercie Stichting Hulphond. "Dat wij mogen winnen van 76 andere organisaties met stuk voor stuk geweldige doelstellingen, maakt ons bijzonder trots", aldus Strickwold.

Stichting Hulphond zal de donatie van het 3M Fonds besteden aan de opleiding van 3 seizurehonden voor 3 mensen met epilepsie. Seizure honden leren op een alarmknop te duwen, mensen naar een veilige plaats te leiden, rollen iemand op zijn/haar zijde om tong stikken te voorkomen, brengen medicijnen of een telefoon en blijven bij iemand liggen tot hij/zij weer bijkomt. Bijzonder blijft dat seizurehonden een aanval voelen aankomen en 20 tot 30 minuten van tevoren waarschuwen. Dit voorkomt veel ongelukken en blessures. Mensen en hun omgeving met een seizurehond ervaren een drastische en structurele verandering van hun leven.

Stichting Hulphond ontvangt voor seizurehonden geen subsidie of bijdrage door zorgverzekeraars. Besparing op zorgkosten kunnen oplopen tot wel 30.000 euro per jaar.





http://www.hulphond.nl