Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 24-11-2010

Arrestaties na relationeel geweld

SINT WILLEBRORD: De politie kwam dinsdagavond 23 november 2010 in actie bij relationeel geweld in Sint Willebrord. Daarbij werden drie personen opgepakt.

Het geweld vond plaats rond 18.30 uur toen een 30-jarige man uit Roosendaal woorden kreeg met zijn vrouw en schoonfamilie. Het stel is in een echtscheidingprocedure verwikkeld. Er ontstond ruzie waarna de 30-jarige man het 7-jarige zoontje en de 2-jarige dochter probeerde mee te nemen. Dit was tegen de wens van de moeder (29) van kinderen en er ontstond een worsteling waarbij de vrouw letsel opliep. De vader en broer van het vrouwelijke slachtoffer grepen in, waarbij flink gevochten werd. De politie arresteerde in totaal drie personen op verdenking van (zware) mishandeling. Het gaat om:

- een 30-jarige man uit Roosendaal

- een 49-jarige man uit Sint Willebrord

- een 24-jarige man uit Sint Willebrord
Zij waren alle drie gewond geraakt. De 30-jarige verdachte ging per ambulance naar het ziekenhuis. Na medische behandeling werd hij gearresteerd en in het politiebureau ingesloten. De twee andere verdachten werden ter plaatse door de GGD behandeld en daarna
aangehouden. Bij het geweld werd ook een sikkelvormig mes gehanteerd, dat door de politie in beslag is genomen. De verdachten en getuigen worden door de politie uitvoerig verhoord om meer duidelijkheid te krijgen over ieders rol bij het geweld. De drie arrestanten zijn in het belang van het verdere onderzoek in verzekering gesteld. Verder informeert de politie Bureau Jeugdzorg over de gebeurtenissen in het gezin. Dat gebeurt in het belang van de betrokken minderjarige kinderen.

Huiselijk geweld is geweld dat door iemand uit de huiselijke kring van het slachtoffer is gepleegd. Het kan daarbij gaan om lichamelijk en seksueel geweld en om psychisch geweld, zoals bedreiging en belaging (stalking). Politie, openbaar ministerie, reclassering,
kinderbescherming, vrouwenopvang en andere hulporganisaties werken samen aan de bestrijding van huiselijk geweld, omdat zij van mening zijn dat huiselijk geweld onacceptabel is en met geen enkel excuus kan worden gerechtvaardigd. Kijk voor meer informatie op
www.huiselijkgeweld.nl

Automobiliste in bestelbus rijdt fietster (81) aan

BREDA: Woensdagmorgen 23 november 2010 behandelde de politie een verkeersongeval op het Moerenpad in Breda. Bij het ongeluk was een 81-jarige fietser gewond.

De Bredase werd omstreeks 11.0 uur aangereden door de bestuurster van een bestelbus.
De veroorzaakster verleende vermoedelijk geen voorrang (bij de fietseroversteekplaats (Moerenpad / Louwersdonk) aan de voor haar van links komende fietser. Het slachtoffer raakte gewond en werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. In de ambulance verslechterde haar medische situatie. Inmiddels is ze stabiel en aanspreekbaar. De politie maakte proces-verbaal op tegen de veroorzaakster en informeerde de dochter van het slachtoffer over de gebeurtenissen.

Peperspray ingezet voor amokmaker

SINT WILLEBRORD: De politie moest peperspray inzetten om een 18-jarige inwoner van Sint Willibrord in bedwang te krijgen. Dat gebeurde in de nacht van dinsdag 22 november op woensdag 23 november 2010. De verdachte vernielde kort na middernacht bij zijn buurman de ruit van de woonkamer en de voorruit van de auto. Daarna moest zijn eigen inboedel het ontgelden. Toen de agenten arriveerden zagen en hoorden zij dat de 18-jarige verdachte in zijn eigen woning de nodige schade veroorzaakte. Hij was de hele inboedel kort en klein aan het slaan. Met behulp van een schild betrad de politie de woning omdat de verdachte allerlei voorwerpen naar beneden smeed. Daarbij schreeuwde hij de hele buurt bij elkaar. De agenten zetten peperspray in om de verdachte onder controle te krijgen. Het vermoeden bestaat dat hij onder invloed van GHB verkeerd. De man is ingesloten in het politiebureau.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 24-11-2010 14:28 | © Regio Midden en West Brabant |