Gemeente Almere

Stadshart wordt mooier en aantrekkelijker

24-11-2010

Forum overdag, artist impression Unibail-Rodamco gaat fors investeren in het aantrekkelijker maken van het nieuwe deel van Stadscentrum Almere (Citymall Almere). Hiermee komt het tegemoet aan de wensen van bezoekers, bewoners en winkeliers om de windhinder te verminderen en de sfeer te verhogen.

De plannen worden in de komende maanden in overleg met de gemeente definitief en in detail uitgewerkt en in de loop van volgend jaar gerealiseerd. Met één verticaal windscherm en twee overkappingen die hoog boven het straatniveau gelegen zijn, kan de windhinder op een aantal plaatsen in Citymall Almere sterk worden teruggebracht. Hierdoor wordt de winkelbeleving direct verbeterd.

Naast het aanpakken van de windhinder heeft Unibail- Rodamco ook plannen ontwikkeld voor een prettigere inrichting van de openbare ruimte, met verlichting, straatmeubilair, beplanting, roltrap naar het Belfort en een duidelijkere bewegwijzering zodat winkelend publiek en andere bezoekers zich beter kunnen oriënteren.

Naast al deze fysieke verbeteringen wordt ook geïnvesteerd in marketing en promotie van het Stadscentrum en Citymall Almere, sfeerverhogende evenementen en een verdere versterking van het winkelaanbod. Edwin Turksma, algemeen directeur van Unibail-Rodamco: "Wij hebben altijd geloofd in de potentie van het Stadscentrum Almere en van Citymall Almere in het bijzonder. Wel blijkt na een aantal jaren dat bezoekers, winkeliers en bewoners meer behoefte hebben aan onder andere beschutting, sfeer en beleving. Samen met de gemeente Almere en de winkeliers gaan we dit realiseren zodat het Stadscentrum Almere en Citymall Almere een winkelcentrum wordt met een sterke aantrekkingskracht op Almeerders en gezinnen uit de verre omtrek."

Wethouder Ben Scholten is zeer te spreken over de plannen van Unibail-Rodamco en de investering die het in het Stadscentrum wil doen: "We mogen als stad blij zijn met een investering van deze omvang, zeker in een tijd dat het overal met minder moet. Heel fijn dat er juist nu door een onderneming zo fors geïnvesteerd wordt in ons Stadscentrum. Werkelijk een goed voorbeeld dat zeker navolging verdient en het Stadcentrum in een opwaartse spiraal kan brengen." Naar verwachting worden de eerste projectonderdelen begin 2011 uitgevoerd.

Na verdere uitwerking van de plannen voor de openbare ruimte, worden omwonenden, winkeliers en andere belanghebbenden geïnformeerd en betrokken. Het streven van Unibail-Rodamco en de gemeente is erop gericht dat de verbeteringen aan het Stadscentrum nog voor het einde van 2011 zullen zijn afgerond.

Dit is een gezamenlijk bericht van Unibail-Rodamco en de gemeente Almere