Gemeente Lelystad

HD Medi breidt uit en bouwt nieuw pand op Larserpoort

Woensdag 24 november 2010

HD Medi B.V. breidt uit en bouwt een nieuw pand voor het Europese hoofdkwartier aan de Niels Bohrweg op bedrijventerrein Larserpoort. In het gebouw worden onder andere productie, assemblage en distributie, research & development, scholing en training ondergebracht. Met de bouw van het nieuwe pand wordt de locatie in Putten gesloten en geïntegreerd in Lelystad. De uitbreiding brengt 39 structurele arbeidsplaatsen met zich mee.

Bijdrage aan Lelystadse economie

Wethouder Jop Fackeldey: "Dijkstra Vereenigde heeft vanaf 1993 toen zij uit Amsterdam naar Lelystad kwamen, een unieke positie in Lelystad verworven als bedrijf dat verpakkingsmachines voor medische doeleinden maakt met een specialisatie op het vlak van automatisering. Ik ben dan ook blij dat zij ervoor gekozen hebben om ook voor de nieuwe Nederlands-Koreaanse dochter HD Medi B.V. in Lelystad te blijven en hier uit te breiden. Daarnaast draagt de uitbreiding ook bij aan de versterking en verbreding van de Lelystadse economie door de toename van 39 arbeidsplaatsen."

Bouwen en ontwikkelen machines

De activiteiten van HD Medi B.V. richten zich op het bouwen en ontwikkelen van machines voor het sorteren, verpakken en distribueren van individuele medicatie. De machines worden casco geïmporteerd vanuit Zuid-Korea en vervolgens op maat naar de wensen van de klant afgebouwd in Nederland. De ontwikkeling van de bijbehorende software en hardware vindt volledig in eigen beheer plaats.

Magazijn- en kantoorruimte

In overleg met de twee aandeelhouders Dijkstra Vereenigde B.V. en JVM uit Korea is besloten om nieuw te bouwen op het bedrijventerrein Larserpoort. Het nieuwe gebouw bestaat uit 2000 m2 magazijnruimte en technische dienst, en 2400 m2 kantoorruimte waarin ook een uitgebreide demo-ruimte wordt opgenomen. De verwachting is dat de bouw in het 4e kwartaal van 2011 gereed is.

Toename aantal medewerkers

Bij HD Medi werken momenteel 50 medewerkers. Het vooruitzicht voor 2011 is dat dit aantal verder toeneemt tot 80 medewerkers. In Europa heeft HD Medi vestigingen in Duitsland en Engeland en zijn er initiatieven gaande om ook in Spanje en Turkije eigen bedrijven op te richten. In diverse andere landen werkt HD Medi samen met partners.

Dit project is mede gefinancierd met steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Commissie. Ja