Gemeente Winterswijk


Gemeente sluit contracten met uitvoerende partijen nieuwbouw Driemark

Burgemeester en wethouders hebben een contract gesloten met de partijen, die de bouw van het nieuwe schoolgebouw van de Driemark in de spoorzone zullen uitvoeren. Afgelopen oktober gaf de gemeenteraad groen licht voor de bouw.

Bouwcombinatie WBC Bouwgroep B.V. / Wam & Van Duren Bouw B.V. te Winterswijk neemt de bouwkundige werkzaamheden voor zijn rekening. Ingenieursbureau Wolter & Dros B.V. te Warnsveld tekent voor de werktuigbouwkundige werkzaamheden en Croon Elektrotechniek B.V. te Apeldoorn voert de elektrotechnische werkzaamheden van het schoolgebouw uit. De ondertekenaars waren de heren H.J.A. Hegeman en G.W. Smit namens WBC / WAM van Duren, de heer K.J. Hekman namens Wolter & Dros en de heer M.P. Meeder namens Croon Elektrotechniek. Projectwethouder Gommers tekende namens de gemeente.

De partijen zijn in een eerder stadium geselecteerd met een Europese aanbestedingsprocedure en waren in bouwteamverband reeds bij de voorbereiding van de bouw betrokken.

Met het sluiten van de contracten is de weg vrij voor de feitelijke start van de bouw van het schoolgebouw, die volgens planning begint op
1 december aanstaande.

De contractvorming en bouwstart van de sportaccommodatie volgt nog in een later stadium. Het college heeft inmiddels wel een overeenkomst gesloten met de leverancier van de inventaris van de sportaccommodatie. Janssen Fritsen te Helmond is daarvoor met een Europese aanbestedingsprocedure geselecteerd. Namens Janssen Fritsen werd het contract getekend door de heer M.J.C. Deckers.

Ondertekening contracten nieuwbouw scholengemeenschap De Driemark