Gemeente Rotterdam

initiatief ondernemersverenigingen beloond met vier bedrijven investeringszones

BIZ gebiedsverbetering van start in 2011

24 november 2010 | Gemeentebelastingen Rotterdam | persbericht

Op 24 november 2010 heeft Gemeentebelastingen Rotterdam de uitslag van de draagvlakmeting voor Bedrijven Investeringszones (BIZ) bekend gemaakt. Vier van de veertien initiatiefnemende ondernemersverenigingen slaagt er in genoeg draagvlak te creëren voor een BIZ. Witte de Withstraat Rotterdam, fotograaf Marc Heeman

Witte de Withstraat Rotterdam, fotograaf Marc Heeman

Winkelstraten Lusthofstraat, Nieuwe Binnenweg, Van Oldebarneveldtstraat en Witte de Withstraat beginnen in 2011 met de uitvoering van hun BIZ-plannen voor gebiedsverbetering. De plannen zijn onder andere gericht op het aantrekkelijker maken van de omgeving voor consumenten.Ondernemers in deze vier gebieden ontvangen het eerste kwartaal van 2011 een aanslag BIZ-bijdrage van Gemeentebelastingen. Het gevolg van de positieve uitkomst van de draagvlakmeting is namelijk dat alle ondernemers in het gebied meebetalen aan de uitvoering van het BIZ-plan.

Herkansing
De overige tien gebieden waar op dit moment niet genoeg draagvlak bleek voor een BIZ, hebben de mogelijkheid tot een herkansing begin volgend jaar. Als de ondernemersvereniging in het gebied besluit gebruik te maken van de herkansing, wordt door Gemeentebelastingen Rotterdam opnieuw een draagvlakmeting gehouden onder ondernemers in betreffende gebieden.

BIZ logo Eindiging experimentenwet
Op 1 mei 2011 eindigt de experimentenwet BIZ. Dit betekent dat er geen nieuwe BIZ aanvragen meer ingediend kunnen worden. Naar aanleiding van een monitoring van 1 mei 2009 tot en met voorjaar 2012 vindt er een eindevaluatie plaats die vóór 1 januari 2013 gereed zal zijn. Daarna wordt de evaluatie voorgelegd aan de Tweede Kamer en op basis hiervan wordt een besluit genomen over een eventueel vervolg op de wet en in welke vorm.

Meer informatie over definitieve cijfers draagvlakmeting BIZ: www.rotterdam.nl/draagvlakmetingbiz2011.

Aanvullende informatie