Politie Hollands Midden

Gouda - Tas uit fietstas gestolen

Gouda, 24-11-2010 o Een 52-jarige vrouw uit Gouda heeft aangifte gedaan nadat haar handtas uit haar fietstas werd gestolen op dinsdag 23 november rond 16.15 uur op de Oosthoef.

De vrouw reed vanaf het centrum over de Ridder van Catsburg en werd toen zij over de Oosthoef, ter hoogte van de school daar, fietste ingehaald door twee jongens die allebei op een fiets reden. Eén van de jongens griste haar tas uit haar fietstas en daarna fietsten de jongens hard weg. De vrouw ging er achteraan maar kon de jongens niet inhalen.

Haar tas werd later teruggevonden aan de Idahoeve, maar haar portemonnee zat er niet meer in. De vrouw heeft aangifte gedaan.

Aanpak De politie probeert door extra toezicht de tasjesroven een halt toe te roepen, maar heeft hierbij ook de hulp van de bewoners nodig. De politie vraagt hen alert te zijn op verdachte situaties en deze te melden.

Nog regelmatig zijn handtassen te makkelijk weg te nemen. De handtas wordt bijvoorbeeld in een open fietstas gedaan, waar het zo uit te pakken is of op de bagagedrager, waar de tas met een flinke ruk ook eenvoudig kan worden weggenomen. Let dus op waar u de tas houdt, voor enkele tips lees hieronder hoe u een tasjesroof voorkomt.

Heeft u informatie over de tasjesroven? Neem dan contact op met de politie van Gouda via 0900-8844. Tipgevers die anoniem wensen te blijven kunnen bellen met Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Hoe voorkomt u tasjesroven Draag uw tas met de schouderriem om een schouder en de hals, zodat de tas voor u hangt en niet achteloos naast of achter u; Leg uw portemonnee niet voor het grijpen in een tas; Doe de portemonnee zoveel mogelijk in de jaszak; Gebruik een tas van stevig materiaal dat niet makkelijk doorgesneden kan worden of breng een versteviging in uw tas aan; Draag uw tas met de klep/sluiting altijd aan de binnenzijde (naar uw lichaam toegekeerd); Draag een tas met ritssluiting altijd aan de voorzijde van uw lichaam en draag een handtas eventueel onder de jas; Draag een tas niet aan de straatzijde; Maak de tas niet om de pols of om het stuur van uw fiets vast en doe de tas niet in de fietsmand; Fiets zoveel mogelijk in goed verlichte straten/pleinen; Kijk goed om u heen, of iemand u in de gaten houdt of volgt. Tasjesrovers slaan bij voorkeur toe als u niet alert bent. Doe altijd aangifte bij de politie. Onthoud de kenmerken van de dader(s) zoveel mogelijk.