Scania


woensdag 24 november 2010 14:20

Drie-assige Scania met autolaadkraan voor Van Straaten

Breda, 24 november 2010 - Bij Van Straaten Kraanverhuur en Int. Transport in Raalte is een nieuwe Scania G 400 afgeleverd.

De imposante drie-assige Scania G400 XPI van Van Straaten te Raalte kan tot 29 meter reiken.
Vergroot foto

De nieuwe vrachtauto met naloopas is voorzien van een 400 pk sterke Scania XPI motor, welke geen toevoeging van AdBlue behoeft om aan de Euro 5 norm te voldoen. Dankzij de zware kraan op het chassis kan een hoogte van bijna 29 meter worden bereikt. Aflevering vond plaats door de Scania vestiging in Deventer.

Dankzij de JIP op de 45 tonmeter kraan kan tot de hoogte van 29 meter worden gereikt. Groot voordeel is dat behalve in de hoogte ook ver naast het voertuig kan worden gewerkt. De keuze voor Scania is mede gebaseerd op de AdBlue vrije Scania XPI (extreem high pressure injection) motor. Hierdoor is er meer ruimte aan het chassis beschikbaar voor het plaatsen van gereedschaps- en opbergkisten. Daarnaast heeft de CG19 cabine een robuuste uitstraling met een gemakkelijke instap. De naloopas zorgt er voor extra wendbaarheid waardoor Van Straaten ook op de moeilijk te bereiken plekken kan komen.

Van Straaten Raalte BV is een dynamisch en vernieuwend bedrijf dat gespecialiseerd is in kraanverhuur en speciaal transport. Het familiebedrijf bestaat al sinds 1939 en is over de jaren uitgegroeid tot een grote onderneming met een omvangrijk wagen- en machinepark. De specialisatie zit behalve in het hijsen en transporteren in de bouw ook in zeer specialistisch hijswerk. Behalve vrachtwagens beschikt Van Straaten hiervoor o.a. over telescoopkranen, mobiele torenkranen, semi-diepladers en opleggers. Naast het hijsen worden staalconstructies vervoerd en uiteenlopende vormen van speciaal transport zoals brugdekken, machines sluisdeuren, betonkelders en silo's. In feite kan Van Straaten alles wat lang, breed en/of hoog is vakkundig verplaatsen en transporteren.
G-series

G-serie

Scania G-serie is de perfecte keuze voor bouw- en langeafstands-toepassingen.
Euro 5

Euro 5

Bereikt nieuwe hoogtepunten in prestaties en economie, zonder compromissen.
xpi logo

Scania XPI voor prestaties en rendement

Scania XPI: gemak van Euro 5 zonder de nadelen van AdBlue