Gemeente Lelystad

Start wervingactie sponsoren voor NK Veldloop

Woensdag 24 november 2010

De gemeente Lelystad heeft de organisatie van de NK Veldloop voor Gemeenteambtenaren 2011 toegewezen gekregen. Op woensdag 23 maart 2011 is Lelystad gastheer van naar verwachting meer dan 5.000 sportieve ambtenaren uit alle gemeenten van Nederland met in hun kielzog een keur aan representanten (aanhang, fans, zakelijke en persoonlijke relaties). De NK Veldloop voor Gemeenteambtenaren is daarmee één van de grotere sportevenementen in Nederland met een grote uitstraling naar buiten.

In brandpunt belangstelling

Met het evenement profileren zich de provincie Flevoland, die in 2011 haar 25-jarig bestaan viert, en Lelystad als hoofdstad van die provincie in het bijzonder. Voor Lelystad is het een kans om een prachtig evenement neer te zetten en voor een breed publiek te laten zien wat Lelystad te bieden heeft. In de aanloop naar 23 maart 2011, tijdens de veldloopdag zelf en ook achteraf in de `nazorgfase' staat Lelystad in het brandpunt van de belangstelling.

Sponsoring

Een evenement als de NK Veldloop voor Gemeenteambtenaren kan niet kosteloos worden georganiseerd. Vanuit de gemeentelijke organisatie wordt de nodige menskracht ingebracht en wordt door combinatie van budgetten en werkzaamheden `werk met werk' gemaakt. Om alle overige kosten te dekken doet de gemeente een beroep op de vaste landelijke en op nieuw te werven lokale en/of regionale sponsoren. Een bijdrage is mogelijk zowel in geld als in natura.

Goed doel: het Astma Fonds

Aan de organisatie van de NK Veldloop Gemeenten is altijd een goed doel gekoppeld. Deze keer is dat het Astma Fonds. Met sponsoring van de NK Veldloop steunen deelnemende bedrijven dus indirect ook het Astma Fonds. Om te zorgen dat een positief saldoresultaat ook ten goede komt aan lokale doelen en astmapatiënten uit Flevoland werkt het Astma Fonds samen met de Stichting Inpetto. Deze in Flevoland gevestigde stichting helpt met het vervullen van 'stille' wensen voor ernstig zieken, gehandicapten en mensen met anderszins persoonlijk leed. Daarnaast helpt Stichting Inpetto met het vervullen van 'stille' wensen voor betrokken familieleden en organisaties met dezelfde doelgroep. De samenwerking tussen het Astma Fonds en Inpetto in het kader van de NK Veldloop focust zich op het helpen realiseren van wensen van astmapatiënten.

Comité van aanbeveling

Om bedrijven en instellingen te bewegen tot sponsoring is een comité van aanbeveling gevormd. Deze bestaat uit:

* Margreet Horselenberg, burgemeester van Lelystad
* Leen Verbeek, commissaris der koningin in de provincie Flevoland
* Herman Sluijter, internationaal scheidsrechter KNAU en ambassadeur van Lelystad

* Loek Winter, voorzitter Raad van Bestuur MC Groep (ziekenhuizen MC Lelystad, Emmeloord en Dronten)

* Michael Rutgers, directeur Astma Fonds

Meer informatie

Wie meer informatie wil over sponsormogelijkheden, kan contact opnemen met het secretariaat van de ambtelijke projectgroep, tel. 0320-278519. Een mail sturen naar het projectsecretariaat kan ook: nkveldloop2011@lelystad.nl. Alle informatie over de NK Veldloop voor Gemeenteambtenaren staat op de website van het NK Veldloop. Ja