Rijksoverheid


Gemeente Weert wint Gemeenteprijs Polarisatie en Radicalisering

Nieuwsbericht | 24-11-2010

De gemeente Weert heeft op 24 november de Gemeenteprijs Polarisatie en Radicalisering 2010 gewonnen voor hun aanpak 'Weert weert polarisatie en radicalisering'.

De uitreiking van de prijs vindt jaarlijks plaats en is onderdeel van het Actieplan Polarisatie en Radicalisering 2007-2011 van het ministerie van Veiligheid en Justitie. Het doel is om lokale, innovatieve en effectieve aanpakken tegen polarisatie en radicalisering te stimuleren. De prijs bestaat uit een kunstwerk en een stimuleringsbijdrage van 15.000 euro.

Volgens de jury, die onder leiding staat van burgemeester Aboutaleb van Rotterdam, is de aanpak van de gemeente Weert veelomvattend, innovatief, vooruitstrevend en realistisch. De aanpak kent volgens de jury creatieve en inspirerende activiteiten tegen polarisatie en radicalisering, zoals het sociaal calamiteitenplan, de politiejunioren en coachingstrajecten op middelbare scholen. De jury vindt de aanpak overtuigend omdat de oplossing niet wordt gezocht in de structuur maar in de cultuur. De aanpak is multidisciplinair en gericht op verschillende partijen en bewoners in de gemeenten.