Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom, 24-11-2010

Woninginbreker op heterdaad aangehouden

ROOSENDAAL: Politieagenten betrapten woensdagmorgen 24 november 2010 twee woninginbrekers op heterdaad. Een van hen zag kans om te ontkomen. De andere werd door de agenten overmeesterd en ingerekend.

Rond 10.10 uur kregen de agenten de melding over een verdachte situatie aan de Laan van Vlaanderen. Daar zouden twee onbekende mannen de achtertuin ingelopen zijn. Toen de agenten arriveerden hoorden ze glasgerinkel en braakgeluiden. In de tuin zaten twee mannen gehurkt bij de achterdeur. De ruit van de deur was vernield en de glaslatten waren verwijderd. Een van de verdachte trok meteen een sprint. De andere dader wilde in gevecht met de agenten en gebruikte daarbij een grote glasscherf om de agenten te lijf te gaan. Het stuk glas kon uit zijn handen worden getrapt, waarna hij werd ingerekend. Het bleek om een 30-jarige man te gaan zonder vaste woon- of verblijfplaats in
Nederland. Hij heeft de Poolse nationaliteit. De politie waarschuwde vervolgens de bewoonster van het huis. Zij deed aangifte van inbraak. Er was (nog) niets uit de woning gestolen.

Straatroof

ROOSENDAAL: De politie is op zoek naar vier jongemannen die woensdag 24 november 2010 om 01.45 uur een straatroof pleegden. Het viertal beroofde een 20-jarige Roosendaler van zijn smartphone. Het slachtoffer liep op de Vioolstraat te sms-en toen vier onbekende mannen hem benaderden. Er volgde een worsteling, waarbij de daders uit waren opde mobiele telefoon van het slachtoffer. Ondanks het feit dat het slachtoffer zich verdedigde, kon hij niet voorkomen dat ze er met zijn gsm vandoor gingen. Samen met gewaarschuwde agenten heeft hij de omgeving nog vergeefs afgezocht naar zijn belagers.

OUDENBOSCH: Een soort gelijk incident deed zich voor in Oudenbosch. Daar werd echter door de daders geen geweld toegepast. Een 28-jarige man raakte dinsdagavond 23 november 2010 omstreeks 20.00 uur op de Markt zijn telefoon kwijt. Hij stond te bellen toen in een onverwacht moment twee mannen passeerden. Ze gristen simpelweg de telefoon uit zijn handen en gingen er vandoor. De politie nam een aangifte van hem op. Hij kon slechts een summier signalement van zijn belagers geven.

Arrestatie vanwege huiselijk geweld

BERGEN OP ZOOM: De politie arresteerde woensdagmorgen 24 november 2010 een 51-jarige man uit Bergen op Zoom naar aanleiding van huiselijk geweld.

Zijn echtgenote (44) deed aangifte van mishandeling. Het geweld zou hebben plaats gevonden in hun woning in de wijk Het Fort. De vrouw vertelde dat ze aan haar haren getrokken was en dat ze klappen in haar gezicht en op haar rug moest incasseren van haar man. Ze verklaarde dat ze al jarenlang mishandeld werd en dat nu de maat vol was.
De verdachte werd gearresteerd. Hij is het belang van het verdere onderzoek in verzekering gesteld en ingesloten. Het is gebruikelijk in dit soort zaken dat de politie Bureau Jeugdzorg informeert. Dat gebeurt in het belang van de betrokken minderjarige kinderen.

Huiselijk geweld is geweld dat door iemand uit de huiselijke kring van het slachtoffer is gepleegd. Het kan daarbij gaan om lichamelijk en seksueel geweld en om psychisch geweld, zoals bedreiging en belaging (stalking). Politie, openbaar ministerie, reclassering,
kinderbescherming, vrouwenopvang en andere hulporganisaties werken samen aan de bestrijding van huiselijk geweld, omdat zij van mening zijn dat huiselijk geweld onacceptabel is en met geen enkel excuus kan worden gerechtvaardigd. Kijk voor meer informatie op
www.huiselijkgeweld.nl

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 24-11-2010 16:14 | © Regio Midden en West Brabant |