Woningcorporatie Ymere

Laan van Spartaan is belangrijk voor de woonkwaliteit van Amsterdam

24-11-2010

84 appartementen en 53 eengezinswoningen rond een binnenhof langs de Erasmusgracht in Amsterdam-West, gereed in 2012.

Juist in deze tijd is deze eerste paal voor Wonen op de Stip van groot belang. Waar elders projecten stilvallen, ben ik heel blij dat hier daadwerkelijk wordt gebouwd. Met die woorden gaf Godfried Lambriex, verantwoordelijk wethouder van stadsdeel West in Amsterdam, het feestelijke startsein voor de bouw van Wonen op de Stip: de eerste koopwoningen op Laan van Spartaan.

Tijdens de feestelijke starthandeling waren bijna alle kopers van de appartementen en eengezinswoningen aanwezig. Dat varieerde van een ouder echtpaar uit Zuid-Limburg tot een gezin met jonge kinderen uit de directe nabijheid van Laan van Spartaan. Ruim de helft van de woningen is inmiddels verkocht.

Laan van Spartaan is een initiatief van Bouwfonds en Ymere, die samenwerken in VOF De Stadstuinen. Rein Willems, die sprak namens VOF De Stadstuinen, benadrukte tijdens de starthandeling dat projecten als Laan van Spartaan van groot belang zijn voor de woonkwaliteit van Amsterdam. Hier worden woningen in heel veel soorten en maten aangeboden: koop- en huurwoningen, en voor studenten, gezinnen en ouderen. We zien dat de kopers zowel uit het stadsdeel zelf komen, als uit de rest van Amsterdam en de wijde regio. De 84 appartementen en 53 eengezinswoningen van deelgebied Wonen op de Stip worden rond een binnenhof langs de Erasmusgracht gebouwd. Alle woningen beschikken over een eigen parkeerplek in de parkeergarage onder het binnenhof. De woningen worden in het najaar van 2012 opgeleverd.

Meer informatie over de woningen is te vinden op http://www.wonenopdestip.nl.