Ministerie van Buitenlandse Zaken

Gezamenlijke duurzaamheidseminar Nederland en VS

Nieuwsbericht | 24 november 2010

De Nederlandse ambassade in de VS organiseerde samen met Amerikaanse organisaties een halfdaagse seminar over een duurzamere stedelijke omgeving. Dit evenement met de toepasselijke naam `Building Green, Planning Green, Living Green' vond plaats tijdens de `Green Building International Conference and Expo 2010' in Chicago.

Renée Jones-Bos, de Nederlandse ambassadeur in de VS, hield een keynote speech tijdens het internationaal forum. Zij benadrukte het belang van wereldwijde oplossingen voor wereldwijde uitdagingen op het gebied van duurzaamheid. De Nederlandse ambassade neemt duurzaamheid ook in haar bedrijfsvoering serieus. Jones-Bos vertelde dat de Nederlandse ambassade in Washington de CO2-uitstoot (carbon footprint) aan het eind van het jaar met 25% reduceert.

Tijdens de seminar deelden Nederlandse en Amerikaanse ambtenaren, architecten en planologen hun expertise over een duurzamere leefomgeving. De Amerikaanse organisaties die het evenement mede organiseerden waren The American Planning Society (APA), The U.S. Green Building Society, de Amerikaanse ambassade in Den Haag en Nederlandse vertegenwoordigers bij Green Build Chicago.

Bekijk ook de video- en foto-impressie van de Green Building International Conference.

Fay Hartog-Levin (Amerikaanse ambassadeur in Nederland) en Renée Jones-Bos (Nederlandse ambassadeur in de VS)
Fay Hartog-Levin (Amerikaanse ambassadeur in Nederland) en Renée Jones-Bos (Nederlandse ambassadeur in de VS) tijdens de seminar.