Project Gemeente Westland


Publicatiedatum: 24-11-2010

Invasie Groene Mannetjes publiciteitsstunt voor verkiezing

Het mysterie van de Groene Mannetjes in het Westland is opgelost. De invasie bleek een publiciteitsstunt voor de verkiezing van de Inspiration Award, bestemd voor de meest inspirerende Westlander of Westlands bedrijf. Een geslaagde stunt in ieder geval, want door hun hardnekkige stilzwijgen leverden de Groene Mannetjes die overal opdoken veel gespreksstof op. Met hun aanwezigheid hebben zij de ludieke aftrap gegeven voor een campagne die eind januari 2011 moet uitmonden in de uitreiking van de eerste Inspiration Award, een initiatief van Stichting Imago Westland.

Bij de start van de campagne Inspired by Westland is reeds aangekondigd jaarlijks het bedrijf en de inwoner te gaan kiezen die het Westland dat jaar het beste op de kaart heeft gezet. In beide categorieën is er een Award te verdienen. Inmiddels loopt de imagocampagne een jaar. Veel bedrijven hebben het initiatief opgepikt en hebben het bekende groene label een plek gegeven in hun eigen communicatie, van de bedrijfswagens tot en met het drukwerk.
Met de campagne richt Inspired by Westland zich op een beter beeld van het Westland naar buiten toe. "Nog te vaak wordt de regio geassocieerd met negatieve zaken, terwijl het Westland een van de meest belangrijke economische regio's van Nederland is, met innovatieve bedrijven die wereldwijd bekend zijn" zegt bestuurslid Meiny Prins, directeur van Priva.

Stemmen via internet
Vanaf nu tot en met 31 december kan elke Westlander bedrijven en inwoners nomineren voor de prijs. Het enige selectiecriterium is de inspirerende bijdrage die bedrijven en inwoners in 2010 hebben geleverd aan het imago van het Westland. Genomineerden aanmelden kan via de website www.groeneinvasie.nl. Daarna is het aan alle genomineerden om zoveel mogelijk stemmen te ontvangen via de website. Vanuit die stemmen worden per categorie de drie met de hoogste stemmen bij de jury voorgelegd. De jury zal per categorie een winnaar selecteren. Eind januari volgt het hoogtepunt van de verkiezing. Op een inspirerende locatie zal bekend worden gemaakt welk bedrijf en welke inwoner een jaar lang de Inspiration Award mee naar huis mag nemen. Via de website zijn de ontwikkelingen van de verkiezing te volgen.