Rijksoverheid


Rutte bezoekt 2 innovatieve bedrijven in Den Bosch

Nieuwsbericht | 24-11-2010

Het kabinet investeert gericht in innovatie. Zo wordt in 2011 het budget voor de wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk (WBSO) verhoogd met EUR 170 miljoen. Via deze stimuleringsregeling neemt de overheid een deel van de loonkosten over voor nieuwe innovatie.

PamGene en SiTel Semiconductor BV, de twee innovatieve bedrijven die de minister-president vandaag in Den Bosch bezoekt, hebben ook gebruik gemaakt van deze stimuleringsregeling. Beide bedrijven zijn voorbeelden van innovatieve groeiers. PamGene ontwikkelt producten en diensten voor de analyse van moleculen die een rol spelen bij het ontstaan en verloop van ziektes. SiTel Semiconductor is een leverancier van halfgeleiders en verscheept jaarlijks 110 miljoen chips over de wereld voor toepassing in bijvoorbeeld draadloze telefoons en gamecontrollers.

In een recente toespraak voor het MKB-congres onderstreepte de minister-president de ambitie om Nederland een plek te geven in de internationale top 5 van kenniseconomieën. 'De toekomst ligt in innovatie. Hoe goed Nederland ook is in kennis- en productontwikkeling, het blijkt elke keer weer een hele toer om innovaties succesvol in de markt te zetten. (...) De kunst is om de band tussen kennis, kunde en kassa sterker te maken.'