Ingezonden persbericht

LE GUESS WHO? FESTIVAL 2010

Broken Social Scene (can), Growing (vs) en The One Ensemble ft. Daniel Padden (sco)
Dagkaarten à ¤ 20,- vanaf zaterdag 24 juli in de verkoop

Het Le Guess Who? festival kondigt met trots het Canadese indie collectief Broken Social Scene aan, dat op donderdag 25 november op het avontuurlijke festival speelt. De kaarten zijn vanaf zaterdag 24 juli te koop. Eveneens start op 24 juli de verkoop van de dagkaarten. De Early Birds 4-days-passepartouts zijn al in de verkoop, in de maanden juli en augustus zijn deze voor ¤ 50,- te koop.

Hoewel ze zelf niet zo genoemd willen worden, is Broken Social Scene een supergroep met de meest interessante muzikanten uit de Canadese indie-scene. Het aantal leden varieert van zes tot negentien en die variatie heeft tot gevolg dat elk album weer origineel klinkt. Zo ook de nieuwe (vijfde) cd Forgiveness Rock Record, die dankzij producer John McEntire (Tortoise) tevens de meest compacte plaat van Broken Social Scene is geworden. Nog steeds duikelen talloze instrumenten en ritmes over elkaar heen, maar de composities zijn dit keer vermomd als popsongs.

DAGKAARTEN LE GUESS WHO? FESTIVAL
Woensdag 24 november | Openingsconcert ¤ 25,-
Swans (vs) met support James Blackshaw (en)

Donderdag 25 november | ¤ 20,-
Broken Social Scene (can)
Ty Segall (vs)
-More To Be Announced-

Vrijdag 26 november | ¤ 20,-
Beach House (vs)
Growing (vs)
Menomena (vs)
Ganglians (usa)
Junip (zw)
Tu Fawning (vs)
Fitz (vs)
Elephant Micah (vs)
Caribou (can)
Voice Of The Seven Thunders (uk)
-More To Be Announced-

Zaterdag 27 november | ¤ 20,-
Dimlite (sw)
The One Ensemble ft. Daniel Padden (sco)
Trembling Bells (sco)
Subtitle (usa)
Alasdair Roberts (sco)
-More To Be Announced-

Zondag 28 november | ¤ 25,-
The Tallest Man On Earth (zw)
Sharon van Etten (usa)
-More To Be Announced-

EARLY BIRDS 4-DAYS-PASSEPARTOUTS
In de maanden juli en augustus is er een beperkt aantal Early Bird 4-day passe-partouts te koop voor 50 euro (ex. fee). Let op want het aantal van deze tickets is beperkt. Deze ticket geeft net als de reguliere 4-day passe-partout toegang tot het festival m.u.v. het openingsconcert van Swans op 24 november, waar aparte tickets voor nodig zijn a 25 euro (ex. fee). Vanzelfsprekend is deze Early Bird 4-day passe-partout voordeliger dan de reguliere 4-day passe-partout, welke pas later in de verkoop zal gaan.
Meer info op www.leguesswho.com

LE GUESS WHO?
Le Guess Who? is een 5-daags festival voor avontuurlijke, authentieke en urgente popmuziek in een intieme setting. De vierde editie van dit festival vindt plaats van 24 t/m 28 november 2010, verspreid over meerdere locaties in het centrum van Utrecht. Meer dan 60 bands die normaal niet of nauwelijks in Nederland te zien zijn, voorzien het festival van een breed scala aan live muziek. Een festival dus voor de muziekliefhebber. De zorgvuldig gekozen som der delen van alle artiesten vormt hierbij de bijzonderheid van het festival.
Le Guess Who? legt internationale muziekscènes bloot. Kwaliteit en eigenheid staan voorop en niet het entertainment gehalte van een band. Het laat zien hoe muzikanten van over de hele wereld geïnspireerd raken door elkaar. Stijlen overnemen en vernieuwen. Er wordt niet langer gekeken naar land van afkomst maar naar affiniteit en overeenkomstige inspiraties. Het festival richt zich op een liefhebberspubliek, die gaan voor acts met een drang zich te onderscheiden. De hoofdacts van Le Guess Who? zijn de, op kleine podia geprogrammeerde, nieuwe, vooruitstrevende acts op de grote zomerfestivals.

IN HET KORT
24 t/m 28 november 2010
Verschillende locaties in Utrecht

LE GUESS WHO? 2010
Broken Social Scene, Caribou, Beach House, The Tallest Man On Earth, Menomena, James Blackshaw, Dimlite, Trembling Bells, Ganglians, Subtitle, The Tallest Man On Earth, Sharon van Etten, Voice Of The Seven Thunders, Alasdair Roberts, Swans, Junip, Tu Fawning, Fitz, Elephant Micah, Ty Segall en vele anderen

Early Bird 4-day passe-partout (exclusief het optreden van Swans op 24 november) tickets à ¤ 50,- in de verkoop. Beperkt verkrijgbaar in de maanden juli en augustus 2010. Dagkaarten à ¤ 20,- vanaf zaterdag 24 juli te koop. Kaarten verkrijgbaar via www.leguesswho.com.

Noot voor redacties