Gemeente Wervershoof

Verkiezingen 24 november: politieke partijen op de kandidatenlijst


02-09-2010
Op 24 november vinden de verkiezingen plaats voor de nieuwe gemeente Medemblik. Politieke groeperingen uit de fusiegemeenten Wervershoof, Andijk en Medemblik, die aan deze verkiezingen willen deelnemen, moeten zich voor maandag 13 september aanmelden.
Dit is een oproep voor de verkiezing van de leden van de raad van de nieuwe gemeente Medemblik op 24 november. Een politieke groepering, die een vereniging is met volledige rechtsbevoegdheid en waarvan de aanduiding niet al bij het centraal stembureau voor de verkiezing van de Tweede Kamer of provinciale staten is geregistreerd, kan aan het centraal stembureau van de gemeente verzoeken de aanduiding waarmee zij op de kandidatenlijst wenst te worden vermeld (niet meer dan 35 letters of andere tekens), in een register in te schrijven.

Als men de aanduiding voor de komende verkiezing van de leden van de raad van de nieuwe gemeente Medemblik op woensdag 24 november 2010 wenst te laten registreren moet een verzoek daartoe uiterlijk op maandag 13 september 2010 schriftelijk zijn gedaan bij het centraal stembureau in Midwoud, gemeente Medemblik.

Voor deze registratie moet een waarborgsom van honderdtwaalf euro vijftig worden betaald. Degene die de betaling verricht, ontvangt een bewijs daarvan.
Na inlevering van een geldige kandidatenlijst voor de komende verkiezing wordt de waarborgsom terugbetaald.

Bij het verzoek moeten worden overgelegd:

a. een afschrift van de notariële akte waarin de statuten van de vereniging zijn opgenomen;
b. een bewijs van inschrijving in het register van de Kamer van Koophandel en Fabrieken;
c. een bewijs van betaling van de bovenvermelde waarborgsom; d. een verklaring van de politieke groepering houdende aanwijzing van haar gemachtigde en plaatsvervangend gemachtigde bij het centraal stembureau.

Nadere inlichtingen omtrent de wettelijke voorschriften betreffende de registratie van een politieke groepering worden ter gemeentesecretarie verstrekt door Bureau verkiezingen, Korteling 1 in Midwoud (0229) 54 80 45 of 54 80 56.

Adres: Raadhuisplein 1, 1693 EA en Postbus 41, 1693 ZG Wervershoof info@wervershoof.nl (0228) 587171