MEDEDELING

08/10/2010 12:00

FAVV-AFSCA

Op 24 november 2010 organiseert het FAVV een Internationaal Symposium over "Nanotechnology in the Food Chain: Opportunities and Risks"

Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) organiseert in het kader van het Belgisch Europees Voorzitterschap en met de medewerking van de Europese Commissie en de Europese Voedselautoriteit een internationaal symposium over nanotechnologie in de voedselketen. Dit symposium zal plaats vinden op woensdag 24 november 2010 te Brussel.

Nanotechnologie is een nieuwe en snel evoluerende technologie met tal van veelbelovende toepassingen voor de landbouw en de voedingsindustrie (sensoren, nanocapsules, slimme verpakkingen, enz.). Deze innovatieve technologie belooft belangrijke voordelen te bieden voor zowel de industrie als de consument, maar kan mogelijk ook risico's inhouden voor de gezondheid en het milieu.

Tijdens het symposium zullen de potentiële toepassingen, de mogelijkheden en de risico's van nanotechnologie voor de voedselketen besproken worden, alsook de hiaten in de kennis en de wetgeving. Meer informatie over het symposium evenals het programma zijn te vinden op volgende website: http://www.favv-afsca.fgov.be/nanotechnology/. Het symposium is bestemd voor een internationaal publiek van beleidsmakers, onderzoekers, vertegenwoordigers van de industrie en van consumentenbelangengroepen. Inschrijvingen dienen te gebeuren vóór 10 november via de website.

Contactpersoon voor de Nederlandstalige pers: Lieve Busschots (0477/59.83.93; lieve.busschots@favv.be)

Contactpersoon voor de Franstalige pers : Pierre Cassart (0477/69.35.65; pierre.cassart@afsca.be)

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel