Academisch Medisch Centrum Universiteit van Amsterdam





wetenschapsagenda

november 2010


24/11

Promotie

Jeanin van Hooft: 'Endoscopic treatment of gastrointestinal strictures'. Promotor is prof. dr. P. Fockens, hoogleraar Gastrointestinale Endoscopie. Co-promotor is dr. M.G.W. Dijkgraaf.
Van Hooft beschrijft nieuwe behandelingen van goed- en kwaadaardige vernauwingen in het spijsverteringskanaal. Tot voor kort werden de meeste patiënten met zo'n vernauwing geopereerd. Tegenwoordig kunnen ze met behulp van een flexibel buisje waar een camera in zit (endoscoop) worden behandeld. Het proefschrift laat zien dat er meerdere, veelbelovende, nieuwe technieken zijn om vernauwingen aan te pakken. Maar op dit moment is er nog geen een bewezen beter dan de huidige therapie.
Tijd: 15.00 uur


Alle promoties van de faculteit Geneeskunde van de Universiteit van Amsterdam vinden plaats in de Agnietenkapel, Oudezijds Voorburgwal 231, en bij grote belangstelling in de aula van de universiteit, Lutherse Kerk, Singel 411 te Amsterdam. Oraties vinden plaats in de aula.
Voor meer informatie op het gebied van medisch wetenschappelijk nieuws kunt u contact opnemen met de AMC-wetenschapsvoorlichters Edith Gerritsma, Andrea Hijmans en Marc ven den Broek,
020 566 2929