Longlist Vlaamse Scriptieprijs bekend

08/11/2010 06:00

Scriptie vzw

De longlists voor de Vlaamse Scriptieprijs is maandag bekendgemaakt door de organisatie. Onder de genomineerden bevinden zich zowel bio, burgerlijk -en handelsinginieurs als historici, antropologen en taalkundigen.

Onder meer scripties rond de geschiedenis van het priestercelibaat, het ontwijkend antwoordgedrag van Bart De Wever, het effect van staatssteun op de concurrentie in de banksector en de toonhoogte van homoseksuele vrouwen haalden het van een 200-tal andere inzendingen. De tien genomineerden voor de longlist zijn Aurélie Lodewick (EhB), Christina Vogt (KHLeuven), Ann-Sophie Depamelaere (KATHO), Eva Van Overmeire (VUB), Jana Vandaele (UGent), Lara Alegria Mira (VUB), Lien Van Abbenyen (UAntwerpen), Marina Verhoeven (Artesis), Pieter Reynders & Thomas Verbist (KULeuven) en Tom Bervoets (KULeuven). Voor het eerst in jaren is de Universiteit Gent geen koploper meer in het aantal genomineerde studenten bij hun onderwijsinstelling.

De shortlist en anonieme jury worden prijsgegeven op woensdag 24 november, na een tweede jurering. Wie met de hoofdprijs van 2500 euro aan de haal gaat wordt bekend gemaakt op de prestigieuze prijsuitreiking in het Paleis der Academieën op dinsdag 7 december. De genomineerden ontvangen allen 250 euro.

De volledige lijst van genomineerde scripties is terug te vinden op www.scriptieprijs.be.

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel