Gemeente Achtkarspelen


Persbericht

2010/YG_91
Buitenpost, 15 november 2010

Feestelijke opening Centrum Jeugd en Gezin Achtkarspelen

Woensdag 24 november is de feestelijke opening van het Centrum Jeugd en Gezin (CJG) in Achtkarspelen. De hele dag zijn diverse activiteiten georganieerd voor alle doelgroepen met o.a. leuke prijzen en een workshop.

Scholen winnen Doe-middag in De Kruidhof
Basischoolleerlingen uit Achtkarspelen konden tot 10 november een kleurpaat/ knutselwolk met het thema 'Droomjeugd' inleveren bij de juf of meester en zo kans maken op een Doe-middag in april volgend jaar met de hele klas in De Kruidhof in Buitenpost. Samen met een rondleider en hun eigen docenten, lopen de kinderen, afhankelijk van de leeftijd, het trollen- of bloemenpad. Dit is educatief en vooral gezellig. In het huisje in de bostuin krijgen de kinderen een glas zelfgemaakte appelsap en wordt er een verhaal verteld. Op de verdere doorreis komen de kinderen bij de speeltuin. Hier mogen ze blijven spelen en kunnen hier een stokbroodje boven het vuur roosteren. Leerlingen van speciaal onderwijs maken kans op een gezinsjaarabonnement van de Kruidhof. Wethouder Klaas Antuma maakt woensdagmorgen 24 november tussen 8.30 en 11.30 uur samen met Anja Boersma, coördinator CJG, de 3 winnende klassen (onder-, midden- en bovenbouw) bekend op de scholen.

Officiële opening CJG gebouw
Op woensdag 24 november vindt om 11.00 uur de officiële opening plaats van het CJG gebouw aan de BJ Schurerweg 2 in Surhuisterveen. Het CJG gebouw wordt officiëel geopend door het plaatsen van het CJG naambordje op de buitengevel. Wethouder Antuma doet dit samen met mevrouw E. Zeinstra, manager van de Jeugdgezondheidszorg Achtkarspelen en de heer P. van der Velde, manager van het schoolmaatschappelijk werk Achtkarspelen. Tevens wordt het samenwerkingsconvenant ondertekend.

Van 12.30 tot 14.30 uur geeft mevrouw mr Van Boven een lezing voor samenwerkingspartners binnen het CJG (Jeugdgezondheidszorg, schoolmaatschappelijk werk, peuterspeelzaalwerk en kinderopvang, onderwijs, Timpaan, politie, Bureau Jeugdzorg). De lezing gaat over slagvaardig samenwerken binnen de netwerkstructuur van het CJG conform de daarvoor nu geldende privacy regels mede gelet op de nieuwe politieke en juridische ontwikkelingen.

Workshop 'Positief opvoeden werkt!'
's Avonds vindt er voor ouders met kinderen tot 12 jaar een zgn. Tripple P avond plaats. Alle ouders uit Achtkarspelen zijn 24 november welkom bij de gratis workshop 'Positief opvoeden werkt!' die vanaf 20.00 uur gehouden wordt in MFC it Vleckehûs in Surhuisterveen. Tijdens de workshop krijgen ouders informatie, advies en/of hulp om de opvoeding van hun kind(eren) gemakkelijker en plezieriger te maken. Ouders die deel willen nemen kunnen zich via cjg@achtkarspelen.nl aanmelden. Daarnaast vindt er een zwangerschapsmarkt plaats. Kinderen van 0 tot 4 jaar kunnen samen met hun ouders een prijsrebus oplossen. Onder de inzendingen wordt een gratis fotoshoot verloot, met een foto op canvas. Voor de groep 12 - 23 jarigen en hun ouders/opvoeders zijn we ook bereikbaar. Hen actief benaderen doen we in 2011 samen met het jongerenwerk en voortgezet onderwijs.

Het CJG is dé plek waar organisaties voor de jeugd met elkaar samenwerken binnen Achtkarspelen. Iedereen kan bij het CJG terecht met alle vragen of zorgen over opvoeden en opgroeien. Het CJG is er voor (aanstaande) ouders, kinderen en jongeren tot 23 jaar. Binnen het CJG wordt samengewerkt met o.a. (school)maatschappelijk werk, Jeugdgezondheidszorg, peuterspeelzaalwerk en kinderopvang, onderwijs, Timpaan Welzijn, politie en Bureau Jeugdzorg.