Gemeente Stadskanaal

Schoolkinderen uit Musselkanaal maken kennis met Basketball

Wie wel eens basketbal kijkt of speelt, weet hoe veelzijdig en spectaculair deze zaalsport is. Onder regie van het Sport- en beweegteam van Stadskanaal laat Basketbalvereniging MSK de schoolkinderen kennis maken met deze flitsende sport. Samen met trainers van GasterraFlames organiseert MSK clinics in sporthal De Veenhorst te Musselkanaal. De clinics zijn een onderdeel van het sportstimuleringsaanbod uit het Nationaal Actieplan Sport- en Bewegen (NASB) van de gemeente Stadskanaal.

Een clinic van de GasTerra Flames staat gegarandeerd voor een leuke les! Tijdens de clinic maken de kinderen spelenderwijs kennis met basketbal door middel van uitdagende oefeningen en echte wedstrijdjes waarbij leuke prijsjes zijn te winnen. De clinic wordt gegeven door een trainer van de GasTerra Flames en wanneer het mogelijk is, zal er zelfs een speler meekomen!

MSK heeft met hulp van het Huis voor de Sport Groningen, de BredeSchool Musselkanaal scholen enthousiast gemaakt om opnieuw mee te doen.

Op woensdagmiddag 24 november 2010 van 13:00 tot 16:00 uur nemen leerlingen uit de 1e klassen van het Noorderpoort Musselkanaal deel aan deze clinics. In het eerste kwartaal van 2011 volgen de clinics voor de basisscholen. Uiteraard mag iedereen op de tribune toekijken om te zien wat de (klein)zoon, -dochter, broer of zus leert.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met de Basketbalvereniging MSK, zie onder of kijken op: www.msk-basketball.nl

Bron: Basketballvereniging MSK

* 16 november 2010