Gemeente Westervoort

Ondertekening convenant Jeugdsportfonds

Wethouder Hans Breunissen en Jos Penninx, voorzitter van de stichting Jeugdsportfonds Gelderland, ondertekenen op 24 november aanstaande het convenant Jeugdsportfonds.

Het Jeugdsportfonds maakt het mogelijk dat ook kinderen uit financieel minder draagkrachtige gezinnen kunnen sporten bij een vereniging. Begin 2011 gaat het Jeugdsportfonds in Westervoort van start.

Ieder kind moet kunnen sporten. Sporten bevordert de fysieke en mentale ontwikkeling en brengt spelenderwijs een gevoel voor discipline bij. Om te kunnen sporten hebben lang niet alle kinderen in Nederland gelijke kansen. Het Jeugdsportfonds stelt zich ten doel om snel, effectief en op laagdrempelige wijze kinderen van financieel minder draagkrachtige ouders een kans te bieden om te gaan sporten. Intermediairs, zoals leerkrachten, huisartsen en maatschappelijk werkers kunnen kinderen, die om financiële redenen niet kunnen gaan sporten, aanmelden bij het Jeugdsportfonds. Het Jeugdsportfonds zorgt er dan voor dat het kind wordt aangemeld. Het fonds zorgt ook voor de betaling van de contributie en het sportmateriaal.

Stichtingbestuur
Het Jeugdsportfonds Gelderland is een aparte stichting waarvoor de Gelderse Sport Federatie (GSF) de uitvoerende werkzaamheden verricht. De Stichting Jeugdsportfonds Gelderland sluit convenanten met Gelderse gemeenten die het Jeugdsportfonds in hun gemeente willen inzetten. De gemeente Westervoort is één van de eerste Gelderse gemeenten die een convenant voor vier jaar sluit met het Jeugdsportfonds Gelderland.

Dorpsplein 1 6931CZ; P: Postbus 40 6930 AA; T: (026) 3179911; F: (026) 3113623 E: gemeente@westervoort.nl