Ingezonden persbericht


Persbericht

Oudeschild (Texel), 22 november 2010

Texelse Bierbrouwerij zet 24 november deuren wagenwijd open Proeflokaal op weg naar nieuwe mijlpaal: 20.000e bezoeker

Na in oktober de prijs voor het Beste Bockbier van Nederland in de wacht gesleept te hebben, koerst de Texelse Brouwerij af op het bereiken van een nieuwe mijlpaal in de nog relatief jonge historie van het bedrijf. Woensdag 24 november viert de brouwerij dat het proeflokaal dit jaar al meer dan 20.000 bezoekers heeft mogen ontvangen. Vanaf 14.00 uur starten er rondleidingen en vanaf 13.30 uur kunnen liefhebbers al in het proeflokaal genieten van de speciaalbieren van de brouwerij zoals Texels Bock en Texels Skuumkoppe. Daarbij krijgt iedereen een leuke verrassing. Het aantal liefhebbers dat de Texelse Bierbrouwerij en het proeflokaal jaarlijks aandoet is de afgelopen vijf jaar verdubbeld. Inmiddels zijn de Texelse Bierbrouwerij en het proeflokaal een trekpleister voor duizenden dagjesmensen, vakantiegangers uit binnen- en buitenland en de eilandbewoners zelf.

De ambachtelijke brouwerij, gelegen aan de rand van Oudeschild zet op 24 november de deuren voor iedereen open; voor vrienden, bierliefhebbers en zakenrelaties. Brouwmeester Maurice Diks is trots dat zijn team dit jaar al zoveel bezoekers heeft ontvangen: "Met veel zorg en aandacht brouwen wij hier negen verschillende soorten speciaalbier. Onze bezoekers die vanuit alle windstreken elk jaar over de vloer komen ervaren en proeven dat. En daarom is het deze week feest bij ons."

Beste Bock 2010
Vorige maand kregen de brouwers de ultieme waardering voor hun vakmanschap toen Texels Bock tijdens het 33e Bockbierfestival in de Amsterdamse Beurs van Berlage verkozen werd tot Beste Bockbier van Nederland. Het is het grootste bockbierevenement in Nederland waar bierkeurmeesters, brouwers, sommeliers en meer dan 14.000 bockliefhebbers bij elkaar komen om de enorme verscheidenheid aan gebrouwen bockbieren te proeven.

Het proeflokaal: zien, ruiken en proeven
Het proeflokaal van de Texelse Bierbrouwerij ligt achter de brouwerij en vanaf het terras heeft men een prachtig uitzicht over de Texelse weilanden. Op dit terras, of binnen in het proeflokaal, kunnen bezoekers in alle rust genieten van de verschillende vers getapte Texelse speciaalbieren. Alle gasten worden op de brouwerij warm onthaald, voor een rondleiding of om zomaar te komen proeven en te genieten van de sfeer.

De speciaalbieren van de Texelse Bierbrouwerij zijn te koop bij alle Mitra slijters en diverse onafhankelijke slijterijen. In Noord Holland treft men ze ook in het schap van Deen Supermarkten evenals in vele horecagelegenheden. En uiteraard zijn de speciaalbieren overal op Texel verkrijgbaar. Voor meer informatie: www.speciaalbier.com

(einde bericht)


---

Fotobijschrift#1:
Het proeflokaal van de Texelse Bierbrouwerij viert op woensdag 24 november dat er al meer dan 20.000 bezoekers over de vloer kwamen. Dat zal groots worden gevierd. Alle vrienden en liefhebbers van de brouwerij zijn vanaf 13.30 uur welkom.

Fotobijschrift#2:
Ook Texels Bock, het 'Beste bockbier van 2010', zal op woensdag 24 november worden geschonken wanneer het bekende Proeflokaal in de Texelse Bierbrouwerij viert dat er dit jaar al meer dan 20.000 bezoekers over de vloer kwamen.

Trefwoorden: Proeflokaal, Texelse bierbrouwerij, Texels Bock, Bockbier, speciaalbier