Algemene Onderwijsbond

Campagne 'onderwijs in de top 5 en niet op nul'

Utrecht, 24 november 2010

Beste collega's,

Onder de leus 'onderwijs in de top 5 en niet op nul,' zijn we een campagne gestart tegen het kabinet dat niet investeert in onderwijs, maar bezuinigt op het onderwijspersoneel.

De AOb bezoekt scholen om met de leden en de achterban in gesprek te komen over het beleid van het nieuwe kabinet. Tegen concrete bezuinigingen op passend onderwijs, educatie en de invoering van de nullijn voeren we actie, waar mogelijk en nodig.

Om de scholenbezoeken te ondersteunen en de campagne ook op internet te laten leven, hebben we een actiewebsite gemaakt. Op deze site kunnen jullie de data van jullie schoolbezoeken vermelden en kunnen leden schoolbezoeken aanvragen.

Verder is er op deze site actiemateriaal te downloaden, staan er nieuws en blogs over de bijeenkomsten op en is er de mogelijkheid te reageren. Je kunt ons via de site ook mailen.

Aan de AOb-site is een twitteraccount gekoppeld. De AOb twittert over het kabinetsbeleid, de uitblijvende investeringen in onderwijs en de bezuinigingen op de salarissen voor onderwijspersoneel. Ook op facebook zijn we actief via de pagina Toponderwijs NU! Wordt allen fan hiervan!

Mede op verzoek van de gecombineerde sectorraden hebben we deze platforms in het leven geroepen. Kijk gerust eens rond en help ons mee om ook online de campagne te doen leven.




Algemene Onderwijsbond