Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Schneider Electric versterkt positie precisiekoeling met overname Uniflair

Haarlem, 24 november 2010 - Schneider Electric heeft een overeenkomst gesloten voor de overname van Uniflair S.p.A. Uniflair is wereldwijd gezien de derde grootste leverancier van oplossingen voor precisiekoeling en modulaire vloeren voor datacenters en telecommunicatie-applicaties.

Uniflair heeft een sterke positie in Europa en is goed vertegenwoordigd in nieuwe economieën, met name in India en China. Wereldwijd heeft Uniflair ongeveer vijfhonderd medewerkers, en de verwachte omzet voor dit jaar bedraagt ¤80 miljoen. Het bedrijf heeft productiefaciliteiten in Italië, India en China.

Met Uniflair S.p.A. krijgt Schneider Electric de beschikking over:
* Een compleet productenportfolio die de in-row koeltechnologieën en de recent aangekondigde EcoBreeze van Schneider Electric aanvult. EcoBreeze is een nieuwe, innovatieve datacenteroplossing voor buitenluchtkoeling.
* De positie van marktleider in de Europese markt voor datacenterkoeling
* Bewezen kennis en kunde op het gebied van ontwerp en techniek, evenals een robuust 'build to order'-model voor bedrijfskritische applicaties. Dit zal de mogelijkheden voor Schneider Electric versterken om energie-efficiënte oplossingen te leveren aan datacenters. Met de overname kan Schneider Electric zijn productportfolio verder uitbreiden. Opdrachtgevers krijgen toegang tot een bredere keus aan koelingsoplossingen. Ook zal Schneider Electric een sterkere positie krijgen op verschillende regionale markten, een wereldwijd netwerk opbouwen van Research and Development en expertise uitbreiden op het gebied van mechanische koeling.

Laurent Vernerey, Executive Vice President van de business-unit IT van Schneider Electric, zegt: 'Deze overname is een voortzetting van onze investeringen en inzet in innovaties rond ICT-koeling. Tegelijkertijd breiden we onze lokale capaciteiten uit en verstevigen we onze wereldwijde positie. Het internationale bereik en uitgebreide productenportfolio van Uniflair is een waardevolle toevoeging aan ons aanbod van ICT-koeling, en past in onze strategie om complete oplossingen te leveren.'

'Samen met Schneider Electric zijn we in staat om onze wereldwijde uitbreidingsplannen te realiseren', zegt Francesco Bettella, President en Managing Director van Uniflair S.p.A.. 'De productportfolio's vullen elkaar aan. Daarnaast maakt de overname het voor ons mogelijk om complete oplossingen voor datacenterkoeling te leveren.'

Naar verwachting wordt de transactie in het eerste kwartaal van 2011 afgerond, mits goedkeuring van de autoriteiten wordt verkregen. De overname zal naar verwachting van positieve invloed zijn op de winst per aandeel, zodat aan het Return On Capital Employed - ofwel het Rendement op Tewerkgesteld Kapitaal - van Schneider wordt gehaald.

Over Schneider Electric
Als wereldwijde specialist in energiemanagement, met vestigingen in meer dan honderd landen, biedt Schneider Electric geïntegreerde oplossingen om energie veilig, betrouwbaar, efficiënt, productief en groen te maken voor meerdere marktsegmenten. Schneider Electric heeft leidende posities in energie & infra, industriële processen, gebouwautomatisering en data- & netwerkcenters, alsmede een brede aanwezigheid in woningbouwapplicaties. In 2009 hebben ruim 100.000 medewerkers een omzet gerealiseerd van meer dan ¤ 15,8 miljard. Onder het motto 'make the most of your energy' helpt Schneider Electric mensen en bedrijven het maximale uit hun energie te halen. www.schneider-electric.nl