Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 08.40 uur

Utrecht, 24-11-2010

Aanrijding letsel

UTRECHT Op de Maliesingel vond dinsdagmiddag een aanrijding tussen een scooterrijder en een auto plaats. Hierbij raakte de scooterbestuurder gewond.

Een 56-jarige man uit Utrecht reed omstreeks 18.30 uur op zijn scooter over de Maliesingel in de richting van de Burgemeester Reigerstraat. Plotseling kwam een bestuurder van een auto vanuit een uitrit de weg oprijden. De 56-jarige automobilist uit Ingen had de scooterbestuurder niet gezien. De Utrechter botste tegen de zijkant van de auto aan en raakte gewond. Hij werd naar het Diakonessenziekenhuis overgebracht. Op het bureau bleek dat de scooterbestuurder geen rijbewijs had.

Straatroof

UTRECHT Dinsdagmiddag vond op de Kranenburgerweg een beroving plaats. Hiervan werd een vrouw het slachtoffer.

Een 28-jarige vrouw uit Utrecht fietste rond 16.50 uur over de Gansstraat in de richting van de Kranenburgerweg. Op een gegeven moment werd zij ingehaald door twee jongens op een scooter. Toen de jongens de vrouw passeerden, trok de bijrijder de tas, die de vrouw vast had, van haar bagagedrager af. In de tas zat haar laptop. De verdachten reden na de beroving hard weg in de richting van de Venuslaan.

Omdat de beroving heel snel ging heeft het slachtoffer de verdachten niet goed kunnen zien. Wel is bekend dat het tweetal op een zwarte scooter reed. De politie is op zoek naar getuige(n) van deze beroving. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht stad, tel.: 0900 88 44.

Gestolen auto aangetroffen, bestuurder aangehouden

UTRECHT Op de Marnixlaan heeft de politie dinsdagmorgen een man aangehouden omdat hij in een gestolen auto reed.

Tijdens de surveillance controleerden agenten het kenteken van een auto die op de Marnixlaan reed. Uit de opgevraagde gegevens bleek dat de auto als gestolen gesignaleerd stond. De bestuurder, 26 jaar uit Bilthoven, werd aan de kant gezet en aangehouden. Op het bureau bleek dat de man ook niet in het bezit was van een rijbewijs. De auto bleek gestolen te zijn in Groningen. De man werd voor verhoor ingesloten.

Auto in brand gestoken

UTRECHT Dinsdagavond ontstond brand in en auto aan de Snelliuskade. De politie gaat uit van brandstichting en zoekt getuige(n).

Rond 22.10 uur kreeg de politie meerdere meldingen dat een auto in de brand stond op de Snelliuskade. Ter plaatse troffen agenten een auto aan die aan de voorzijde in brand stond. De brand werd uiteindelijk door de brandweer geblust. Uit het eerste onderzoek werd duidelijk dat er sprake was van brandstichting. De politie roept getuige(n) op zich te melden. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht stad, tel.:0900 88 44.