Senternovem

23-11-2010 |

Brochure Transport van afval

De Stichting Vervoeradres heeft in samenwerking met Uitvoering Afvalbeheer en Bodem+ de bestaande brochure Transport van afval aangepast aan de huidige wet- en regelgeving. Aan bod komen ook het melden van een toepassing onder het Besluit bodemkwaliteit, en het transport van afvalstoffen.

De regelgeving rondom het vervoer van afvalstoffen is complex. Zij bestaat uit nationale en internationale wetgeving, verordeningen, regelingen, besluiten en vergunningen, die administratieve verplichtingen met zich meebrengen.

In deze brochure staat de nationale wet- en regelgeving. Ook de internationale wet- en regelgeving, die voor in Nederland gevestigde ondernemingen relevant is, is er in opgenomen. Ontdoeners (degenen die zich van afvalstoffen wensen te ontdoen), transporteurs en ontvangers krijgen direct duidelijkheid over de administratieve verplichtingen rondom afvalstoffen.

De brochure is geactualiseerd en uitgebreid met hoofdstukken over afvalstoffen in de binnenvaart en een hoofdstuk over het toepassen van grond, baggerspecie en bouwstoffen.

De brochure kunt u downloaden op de website van het Beurtvaartadres. U kunt op deze site ook gratis een papieren versie bestellen.

Externe links (worden geopend in een nieuw venster)

Website Beurtvaartadres
Brochure Transport van afval
Wijzigingsdatum |

24-11-2010