VerkeersInformatieDienst


Fileknelpunt Roelofarendsveen opgelost

24 november 2010, 08:48
Zonder tromgeroffel is afgelopen nacht de derde rijstrook op de A4 tussen Roelofarendsveen en Burgerveen voor het verkeer beschikbaar gesteld. Daarmee komt een eind aan de werkdagelijkse file richting Amsterdam. Vanmorgen reed het verkeer zonder oponthoud door.

Het knelpunt Roelofarendsveen/Nieuw Vennep staat op plaats 24 in de filetop 50 over 2009, tenminste als de filedruk wordt opgeteld.

Het verkeer maakt gebruik van een compleet nieuw aquaduct onder de Ringvaart Haarlemmermeer. Dat ging op 31 juli open voor het verkeer, maar vanwege de renovatie van het oude aquaduct, dat uit 1961 stamt, ging het verkeer in beide richtingen door het aquaduct. Enkele weken gelden is het verkeer richting Delft weer = link( http://www.vid.nl/Nieuws/article/VID.2010.302.07, teruggezet naar het oude aquaduct). De rijbaan richting Amsterdam is sinds vannacht gereed voor het verwerken van het verkeer over drie rijstroken.

De A4 bestaat tussen knooppunt Burgerveen en knooppunt Prins Clausplein nu overal uit drie rijstroken per rijbaan, behalve tussen Hoogmade en Zoeterwoude-Rijndijk. Daar wordt gewerkt aan een aquaduct onder de Oude Rijn in combinatie met een verlaagde aanleg van de rijbaan.