Politie Drenthe

Woensdag 24 november 2010

Provincie Drenthe, 24-11-2010

Drentse winkeldiefstal opgelost in Groningen

GIETEN Een bij de Etos in Gieten gepleegde winkeldiefstal werd maandag in Groningen opgelost. Op de aan de Groningse collegas verstrekte camerabeelden werd een daar aangehouden verdachte, een 38-jarige stadjer, herkend. Hij bekende op 8 september cosmetica-artikelen in Gieten te hebben gestolen. De verdachte bekende meerdere winkeldiefstallen in onder andere Groningen en Leek te hebben gepleegd.

Winkeldief betrapt

ASSEN Een 16-jarige knaap uit Assen werd dinsdagmiddag op heterdaad betrapt tijdens het plegen van een winkeldiefstal bij een supermarkt aan Nijlandstraat. Voorbij de kassa werd hij aangehouden met de zakken vol snoep waarna de politie werd gewaarschuwd. Hij ging op de bon.

Eenzijdig ongeval met gewonde

NIEUW AMSTERDAM Een 22-jarige inwoner van Schoonebeek raakte dinsdagmorgen licht gewond bij een eenzijdig ongeval op de Dikkewijk Oostzijde. De man reed in een bocht rechtdoor en via de berm en een slootwal stuiterde de auto terug en kwam naast de sloot tot stilstand. Voor onderzoek werd de man overgebracht naar het Scheperziekenhuis in Emmen.

Hennepkwekerij zonder planten aangetroffen

EMMEN In een woning aan de Vleerackers trof de politie dinsdagmiddag in de woonkamer een volledig ingerichte hennepkwekerij aan. Er waren echter geen planten aanwezig. Tevens bleek na onderzoek dat de stroom illegaal werd afgetapt. De meter werd daarom door het energiebedrijf gedemonteerd waardoor de bewoner zonder stroom kwam te zitten. De bewoner, een 33-jarige Emmenaar, was niet aanwezig en zal binnenkort gehoord worden. De voor de kwekerij benodigde apparatuur wordt vernietigd.

Fietster gewond bij aanrijding

EMMEN Dinsdagmiddag raakte een 13-jarige fietster uit Veenoord gewond na een aanrijding met een personenauto. Het meisje fietste over de Kerkhoflaan in de richting van de Wilhelminastraat. Ter hoogte van de Beatrixstraat sloeg ze linksaf en zag een 63-jarige uit Emmen afkomstige automobilist over het hoofd. Het meisje werd met rugklachten overgebracht naar het Scheperziekenhuis in Emmen.

Huiselijk geweld
HOOGEVEEN De politie heeft dinsdagavond een 44-jarige Hoogevener aangehouden terzake huiselijk geweld. Hij wordt er van verdacht zijn 41-jarige echtgenote dinsdag te hebben bedreigd en in het verleden te hebben mishandeld en bedreigd. De man werd inverzekering gesteld en een huisverbod voor de duur van 10 dagen opgelegd. Na onderzoek in een aan de woning gelegen schuurtje werd een vuurwapen met houder aangetroffen. Deze werd inbeslaggenomen. De man verklaarde dat het wapen niet echt was en er niet mee geschoten kon worden. Het wapen werd inbeslaggenomen en zal onderzocht worden.

Alcomobilist

COEVORDEN Een 49-jarige inwoonster van Coevorden werd in de nacht van dinsdag op woensdag bekeurd voor het rijden onder invloed. De vrouw reed over de Krimweg toen ze door de politie gecontroleerd werd. Ze blies 515 ug/l.