Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Ridderkerk, 24 november 2010

Boekjaar 2009/2010 nog verlieslatend: sterk positieve trend in omzet en winst

Sabon wil notering op Alternext

Op dinsdag 23 november jl. heeft een participantenvergadering plaatsgevonden van Sabon Funding, het beleggingsfonds dat 100% van de aandelen van de retailketen in huidverzorgingsproducten Sabon BV houdt. Tijdens de vergadering heeft directeur Bob Ultee van Sabon BV een toelichting gegeven op de gang van zaken.

De jaarcijfers van Sabon BV over het boekjaar 1 augustus 2009 tot en met 31 juli 2010 worden thans door de externe accountant gecontroleerd. Op basis van de voorlopige cijfers is de verwachting dat - met name door kosten in verband met de uitbouw van het bedrijf - het resultaat nog negatief zal zijn. Daarbij speelt een rol dat de kosten van het hoofdkantoor in het begin van het boekjaar moesten worden omgeslagen over een aanzienlijk lager aantal winkels dan thans het geval is. Eveneens op basis van voorlopige cijfers kan worden geconcludeerd dat Sabon BV sinds januari 2010 EBITDA-positief is en sinds maart 2010 ook netto winstgevend is. In de participantenvergadering heeft Bob Ultee meegedeeld dat de omzetten per vergelijkbare winkel thans beduidend (meer dan 30 procent) boven dezelfde periode van 2009 gelegen zijn.

Ultee: "Wij merken dat de Nederlandse consument weer meer koopt en dat het effect van de economische crisis in de detailhandel zichtbaar afneemt". Sabon verwacht dat de positieve trend in de belangrijke decembermaand zal doorzetten.

De uitbouw van het aantal winkels gaat onverminderd door. Deze week wordt de nieuwe vestiging in de Kalverstraat (Amsterdam) geopend, volgende week volgen twee nieuwe shop-in-shop vestigingen (V&D) in Utrecht (Hoog Catharijne) en Rotterdam (Zuidplein). Bij de gesprekken over de voorgenomen overname van Sabon International wordt goede progressie geboekt. Doelstelling is nog steeds om deze voorgenomen transactie voor eind 2010 af te ronden.

Ten aanzien van Sabon Funding kan nog het volgende worden meegedeeld.
* Het voornemen bestaat de participaties te splitsen in kleinere coupures, waardoor de verhandelbaarheid wordt vergroot.
* Het voornemen bestaat om de overstap te maken naar NYSE Alternext Amsterdam. Mogelijk wordt deze stap in de komende maanden (eerste kwartaal 2011) gezet. Sabon Funding is van mening dat NYSE Alternext Amsterdam goed past bij het groeiprofiel van Sabon en bij zal dragen aan een goede verhandeling van het aandeel (nu nog participatie). Bij een overstap naar Alternext zal de beheerdersrol van VGM Beheer komen te vervallen.
* De participantenvergadering heeft ingestemd met verlening van een optie aan VGM Beheer op 20 participaties Sabon Funding (circa 4 procent) met een looptijd van 3 jaar en een uitoefenprijs van 65.000 euro per participatie.
* Het boekjaar van Sabon BV zal worden gewijzigd naar het kalenderjaar. Om deze aanpassing mogelijk te maken zal er een verkort boekjaar zijn dat duurt van 1 augustus 2010 tot en met 31 december 2010. (5 maanden) Voor meer informatie: