Ingezonden persbericht


Farmaceutische distributiegroep CERP Bretagne Nord kiest voor voice om haar pickingprocessen te optimaliseren
· Integratie van voicetechnologie en captatie van datamatrixcodes om te voldoen aan de traceerbaarheidsvereisten in de farmasector


· "Just in time"-operaties voor de leveringen aan apotheken

Brussel (België)/ Antony (Frankrijk), 24 november 2010 - Zetes (Euronext Brussel: ZTS), de toonaangevende pan-Europese leverancier van oplossingen en diensten voor de automatische identificatie van personen en goederen, heeft bekendgemaakt dat het door CERP Bretagne Nord is uitgekozen om de lokale magazijnen van de groep uit te rusten met een voiceoplossing in combinatie met de scanning van datamatrixcodes. Dankzij deze nieuwe procedure zullen de bestellingen bestemd voor de apotheken veel sneller kunnen worden voorbereid. Bovendien maakt de nieuwe oplossing het voor de business mogelijk in te spelen op de steeds strengere traceerbaarheidsvereisten die de bedrijven in de sector moeten naleven.

Het CERP-netwerk is met drie verschillende bedrijven en een zestigtal lokale magazijnen een van de toonaangevende farmadistributeurs in Frankrijk. Succes boeken in de extreem competitieve sector van de farmadistributie is enkel mogelijk met uiterst responsieve, lokale diensten. Een apotheek die 's ochtends een order plaatst, ontvangt nog diezelfde dag 's middags haar bestelling. Orders die 's middags binnenkomen, worden geleverd voor de apotheek de volgende ochtend de deuren opent. CERP werkt dan ook nauwgezet volgens het 'just in time'-principe.

Om beter aan deze vereisten te voldoen, heeft CERP Bretagne Nord besloten zijn papieren ordervoorbereidingssysteem te vervangen door een draadloze voiceoplossing. Het bedrijf opteerde voor de Zetes 3iV Crystal-oplossing met MCL-spraakherkenningsmotor die zal worden geïntegreerd in Motorola MC3190 terminals. De oplossing zal worden geïmplementeerd in alle plaatselijke magazijnen van het bedrijf met meerdere honderden medewerkers.

Tevens zal elk product tijdens de orderpickingoperaties voortaan individueel gescand worden aan de hand van een draagbare ringscanner die de datamatrixcodes verzamelt. Deze stap werd geïntegreerd met het oog op de verificatie van het proces en om aan de vereisten inzake de traceerbaarheid van farmaceutische producten in Frankrijk te voldoen.

Dit uiterst innovatieve project voor de sector van de farmadistributie maakt het voor CERP Bretagne Nord mogelijk zijn orders voor te bereiden aan de hand van 'voice picking'. Het systeem verstuurt de gepaste pickinginstructies via voice naar de picker die vervolgens de orderlijnen voorbereidt en via dezelfde weg informatie terugstuurt. Met de 2-D ringscanner kan de orderpicker goederen scannen terwijl het order wordt afgewerkt. Zo wordt de voorbereiding gecontroleerd en worden de batchreferenties en de houdbaarheidsdatums geregistreerd.

M. Daniel Galas, Voorzitter van CERP France en Managing Director van CERP Bretagne Nord: "Door voor voice te kiezen, kunnen we de productiviteit die op het vlak van ordervoorbereiding voor onze business vereist is, aanhouden en tegelijk onze foutmarge reduceren. We waren er ons van bewust dat de teams van Zetes gespecialiseerd zijn in voice en dat ze erg vertrouwd zijn met de vereisten in onze sector. Dat is precies ook waarom we contact opnamen met Zetes. Samen met Zetes onderzoeken we momenteel een verdere implementatie van het systeem in bijkomende magazijnen verspreid over de groep."

Alain Wirtz, CEO van de Zetes Group: "We zijn verheugd dat we CERP kunnen begeleiden bij een implementatie op een grotere schaal. De farma-industrie is een van de meest strikte sectoren op het vlak van de traceerbaarheid van producten. Dit verklaart waarom de bedrijven die actief zijn in deze sector aanzienlijke voordelen kunnen boeken met oplossingen voor automatische identificatie. We ontwikkelen ons aanbod aanhoudend zodat het steeds beantwoordt aan de meest recente vereisten. Dankzij ons erg gediversifieerd oplossingenaanbod kunnen we de behoeften van de volledige farmaceutische toeleveringsketen dekken, van datamatrix labeling / codemarkering tot de actuele logistieke processen. Op het vlak van voice worden onze innovatieve vaardigheden weerspiegeld door MCL-Voice. Deze tool, die werd ontwikkeld door onze afdeling MCL Technologies, levert een stevige tijdsbesparing op, in het bijzonder bij de introductie van nieuwe operators. Gebruikers moeten namelijk niet eerst hun individuele voiceprofiel vastleggen." -FIN-

-EINDE-




Ingezonden persbericht