Ingezonden persbericht



---


PERSBERICHT woensdag 24 november 2010

KNMV en PROCentrum werken samen

De Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging (KNMV) gaat samenwerken met PROCentrum. Door de krachten en specialismen te bundelen hopen beide instanties een positieve bijdrage te leveren aan het verbeteren van zowel de professionele- als de consumentenrijopleidingen in Nederland en daarbuiten.

Al meer dan 100 jaar is de KNMV de belangenbehartiger voor alle motorrijders in Nederland: de toerrijder, de sporter, de zakelijke rijder, of de hulpverlener die voor zijn beroep op de motor zit. De verkeersopleidingen van de KNMV hebben mede als doel om het aantal motorslachtoffers terug te dringen.

PROCentrum is een internationaal opererende, particuliere, organisatie die uitsluitend rijopleidingen verzorgt voor (semi-) overheidsinstellingen, waarvan de bestuurders gebruik mogen maken van optische- en geluidssignalen, zoals omschreven in de verkeerswetgeving; of die anderszins zijn belast met een toezichthoudende dan wel opsporing- of veiligheidstaak. In België is PROCentrum officieel als opleider verbonden aan de Politieschool van Vlaams Brabant (PIVO). In Duitsland bestaat een samenwerking met de Verkehrsacademie van de TÜV Rheinland. Daarnaast is PROCentrum mede verantwoordelijk voor de exploitatie van het verkeersveiligheidcentrum Traffic Port gevestigd te Venlo.

Zowel bij PROCentrum als bij de KNMV zijn de opleidingen niet gericht op korte termijnsuccessen, maar werkt men aan veranderingsprocessen in het rijgedrag van de motorrijder. Beide organisaties hebben al aangetoond maatwerk te kunnen leveren en de nieuwe samenwerking moet resulteren in een hoogwaardige verkeerseducatie aan zowel beroeps- als hobbymatige motorrijders. Verder wordt een actieve lobby in gang gezet voor een wettelijk erkenning en certificering van instituten, lesprogramma's en trainers die zich bezighouden met voortgezette rijopleidingen. Direct hieraan gekoppeld is de gezamenlijke ontwikkeling van nieuwe cursussen.


---

Over de KNMV
De KNMV, opgericht in 1904, is met bijna 50.000 leden en 280 aangesloten clubs, de grootste belangenbehartiger van motorrijdend Nederland. Als overkoepelende motorbond is de KNMV gericht op: sport, opleidingen, recreatief motorrijden, verkeer en verzekeringen. Kijk voor meer informatie op www.knmv.nl.