Kjartan V. Skaugvoll benoemd tot Chief Executive Officer van Cuculus

Voormalig Managing Director van Nuon treedt toe tot smart metering onderneming

ILMENAU, Duitsland--(BUSINESS WIRE)-- 20101124 --

Cuculus GmbH, ontwikkelaar van smart metering en home control oplossingen, kondigt met genoegen de benoeming van Kjartan V. Skaugvoll aan als nieuwe CEO.

De heer Skaugvoll brengt een schat aan ervaring met zich mee, evenals een sterk track record in de energie branche. Hij werkte 9 jaar bij nutsbedrijf Nuon, waar hij als Managing Director verantwoordelijk was voor de retail operatie in Nederland, België en Duitsland. De heer Skaugvoll heeft tevens leidinggevende posities bekleedt bij telecom provider KPN and werkte als management consultant voor Monitor Company in de VS en Europa.

De heer Skaugvoll versterkt het management team van Cuculus en treedt toe tot een driekoppige board. Hij zal nauw samenwerken met de medeoprichter(s) Rene Bóringer, Chief Commercial Officer en Gunnar Sharfe, Chief Operating Officer.

Kjartan V. Skaugvoll, de nieuwe CEO: “Ik ben zeer blij om bij Cuculus aan de slag te gaan op dit spannende moment in de ontwikkeling van de onderneming. De energie transitie is een alsmaar belangrijkere uitdaging. Ik kijk ernaar uit om de technologische oplossingen van Cuculus verder te ontwikkelen en daarmee oplossingen aan deze uitdaging te bieden door Cuculus’ smart metering en smart home applicaties”.

Cuculus medeoprichter Rene Bóringer: “Wij zijn zeer verheugd om Kjartan als CEO in de board te verwelkomen en ik kijk uit naar onze samenwerking. Zijn uitgebreide netwerk en ervaring binnen nutsbedrijven en de telecom sector zal een echte aanwinst zijn voor Cuculus en ons sterken in de uitdaging waarvoor we staan: het afsluiten van belangrijke contracten om te groeien tot marktleider in smart metering binnen Europa”.

Einde

Noot voor editors:

Over Cuculus GmbH: Cuculus helpt nutsbedrijven in het ontwikkelen van smart metering door elektriciteit, gas en water meters aan te sluiten op ZONOS, een robuust IT platform dat geïntegreerd kan worden met de bestaande back-end systemen van de bedrijven. De onderneming ontwikkelt ook de infrastructuur en producten die nodig zijn voor het managen en ondersteunen van thuisapparatuur (“home control”) voor nutsbedrijven en Internet Service Providers (ISPs). Het ZONOS platform heeft een open structuur, waardoor het mogelijk is om te werken met meters en communicatieprotocollen naar keuze. Het systeem is schaalbaar en kan worden geïmplementeerd als een ondersteunde dienst of kan in het bedrijfssysteem worden opgenomen. Dit opent de mogelijkheid voor een simpele en kosteneffectieve ontwikkeling van diensten. Daarnaast biedt de integratie van slimme meters en home control, mogelijkheden in het sturen van de vraag en aanbod naar elektriciteit en andere geavanceerde diensten. Dit gebeurt op een transparante wijze waarbij de consument controle houdt en waarbij de privacy is gewaarborgd. Het bedrijf is in 2007 voortgekomen uit de technische universiteit van Ilmenau en IDEO Laboratories GmbH.

Voor verdere informatie:

http://www.cuculus.net/drupal/en

CONTACT:
Cuculus
Kjartan V. Skaugvoll
CEO
+31 (0) 62 9588410
or
Rene Böringer
Co-Founder of Cuculus
+49 (0) 36 77 66 85 30
or
Tavistock Communications
Matt Ridsdale

+44 (0)20 7920 3150