Onderwijsplanet wil grootste onderwijsplatform worden


GRONINGEN, 20101124 -- Het nieuwe internetplatform Onderwijsplanet heeft de ambitie om de grootste zoekmachine op het gebied van onderwijs te worden. Bernd Klaasse Bos, ook oprichter van onder andere "deopleidingengids.nl" en medeoprichter van "iLocal", wil Onderwijsplanet uitbouwen tot een overzichtelijke virtuele omgeving waar consumenten, werkgevers en opleidingsinstellingen elkaar ontmoeten. Verschillende instituten en organisaties, actief in onderwijs, hebben inmiddels hun medewerking toegezegd aan het platform.

In 2003 was Bernd Klaasse Bos voor medewerkers op zoek naar opleidingen op internet. Omdat hij geen bevredigend overzicht kon vinden van de beschikbare opleidingen, ontstond het idee om zelf een opleidingensite onder de naam "deopleidingengids.nl" te beginnen. Hier was veel animo voor, maar toen "iLocal" werd opgericht, bleef er onvoldoende tijd over voor deze site.

Vijf jaar later, met twee schoolgaande kinderen, ondervond Bernd hetzelfde probleem: er bestaat niet één gemakkelijk toegankelijke plek waar je terecht kunt voor zaken als onderwijs, opvang, opleidingen, ontwikkeling, etc. Met "deopleidingengids.nl" in het achterhoofd wilde Bernd daar opnieuw een oplossing voor bieden. Aangezien hij een en ander nu breder wilde aanpakken, voldeed de naam "deopleidingengids.nl" niet meer. Zo ontstond Onderwijsplanet.

In oktober 2010 is de eerste versie van Onderwijsplanet gelanceerd. Op dit moment wordt betaversie 0.9 getest. Het streven is dat op 1 januari 2010 versie 1.0 de lucht in gaat. Op www.onderwijsplanet.nl/nieuws.html kunt u de laatste ontwikkelingen volgen.