Ingezonden persbericht



Rotterdam, 17 november 2010

GEESTRIJKE NIEUWE AFLEVERING VAN TALKSHOW CLUB RAM HORNA: `DE GEEST VAN ROTTERDAM' CENTRAAL OP WOENSDAG 24 NOVEMBER

Woensdagavond 24 november strijkt De Geest van Rotterdam neer in Club Ram Horna. Deze aflevering van Rotterdams meest eigentijdse en eigenwijze mix van talkshow en debat draait deze keer helemaal om `de geest'. En dat betekent boeiende gesprekken met interessante gasten over geesten uit het verleden, onze huidige tijdsgeest en geesten van gene zijde. Vanaf 20.30 uu in het Dakpaviljoen van Engels (naast Rotterdam CS), van 20.30 tot 22.30 uur. Toegang: gratis. Aansluitend Club Ram Horna Late Night Drinks tot sluitingstijd. DE GEEST VAN ROTTERDAM met de volgende onderwerpen en gasten: · De Geest van Deze Zijde: Kaalslag, wederopbouw, stadsvernieuwing, Manhattan aan de Maas, Fortuyn. De Geest van Rotterdam is continu in beweging. Wat is zijn volgende transformatie? Gesprek met Henri Beunders, hoogleraar geschiedenis van maatschappij, media en cultuur aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. De Geest in Beeld: Interview met de Belgische fotograaf Gael Turine n.a.v. de aankomende foto-expositie Voodoo in de Kunsthal rondom zijn werk. De Geest in Woord: Theater Bonheur over haar nieuwe productie Spelen of sterven. Scène uit de voorstelling door acteurs Jasper van der Heijden en Alex van Bergen en interview met regisseur Maarten Bakker. De Geest van Gene Zijde: Betrokkenheid van paragnosten bij politieonderzoek i.h.k.v. terugkerend item Brekelsveldse Moordzaak. Rotterdams medium Margreet van Zanten belicht haar werkwijze en laat iets zien van haar bijzondere gaven.


· ·

·

SPECIALE AANDACHT VOOR DE GEEST VAN HET VERLEDEN: · Het Boek van de Maand XL: Henk van Osch over zijn biografie van Rotterdams oudburgemeester Bram Peper: Bram Peper, Man van contrasten.

Presentatie: Hans Sibarani, Hasna El Maroudi & Joop van der Hor Club Ram Horna in Engels Datum: Aanvang: Na afloop: Locatie: Entree: Meer info: Facebook: Mailings: Diner vooraf: Woensdag 24 november 20.30 uur tot 22.30 uur, inloop vanaf 20.00 uur Club Ram Horna Late Night Drinks tot sluitingstijd Dakpaviljoen 7e etage, Engels Grandcafé Restaurant Zalen Groothandelsgebouw Rotterdam, ingang A. Gratis www.ramhorna.nl / www.engels.nl www.facebook.com/clubramhorna Nieuwsbrief Club Ram Horna: info@twc-network.nl Nieuwsbrief Engels: www.engels.nl Club Ram Horna Dagschotel voor 15,-- p.p. Informeer & reserveer via 010 411 95 50 of info@engels.nl o.v.v. `Club Ram Horna' (à la carte keuze ook mogelijk).
- achtergrondinformatie en contactgegevens op pagina 2-



ACHTERGRONDINFORMATIE OVER CLUB RAM HORNA
Over de presentatoren: Hans Sibarani, cultureel producent van bijzondere literaire activiteiten Joop van der Hor is auteur, columnist, oud-politiepersvoorlichter en nu werkzaam bij een deelgemeente 'Op Zuid'. Hasna El Maroudi is columniste en redactielid voor Joop.nl Samen vormen zij een opvallende combinatie. Ze zoeken de discussie op of speuren naar diepgang. Club Ram Horna is een initiatief van Ram Horna Literaire Produkties i.s.m. Engels Grandcafé-Restaurant Zalen Club Ram Horna is een avondvullend Rotterdams gespreksprogramma, een eigentijdse mix van informatieve talkshow en inhoudelijk debat. Club Ram Horna bericht over actuele ontwikkelingen en onderwerpen uit de wereld van kunst, cultuur en literatuur, met oog voor media, politiek, wetenschap en samenleving. Een eigenwijs programma met een Rotterdamse touch dat ook over de stadsgrens heen durft te kijken. Waarin de makers inhaken op de actualiteit, maar wat actueel is, dat bepalen ze dan weer zelf. Zo kan Club Ram Horna aandacht besteden aan de vergeten verhalen van de stad: een uit beeld geraakte kunstenaar, een onderbelicht thema of een nieuw te signaleren trend. Club Ram Horna startte eerder dit jaar met een reeks van drie try-outs van mei tot en met juli jl, gevolgd door een najaarsreeks van oktober t/m december 2010. Vanaf 2011 een gloednieuwe reeks Club Ram Horna! Club Ram Horna is een initiatief van literair bureau Ram Horna, opgericht door Hans Sibarani. Sinds 2008 heeft Ram Horna een nauwe samenwerking met Engels Grandcafé Restaurant Zalen. Deze bij uitstek Rotterdamse locatie in het Groothandelsgebouw zet met de komst van Club Ram Horna een nieuwe stap in de richting van attractief cultureel trefpunt.

Noot voor redacties



Ingezonden persbericht