RVP en bpost hervatten zo snel mogelijk uitbetaling pensioen aan huis

24/11/2010 13:57

Rijksdienst voor Pensioenen

De Rijksdienst voor Pensioenen en bpost hervatten zo snel mogelijk uitbetaling pensioenen aan huis

Het personeel van waardetransporteur Brink's heeft het werk hervat. Spijtig genoeg betekent dat niet dat de pensioenen onmiddellijk weer aan huis uitbetaald kunnen worden. Door de staking bij Brink's zagen de Rijksdienst voor Pensioenen (RVP) en bpost zich genoodzaakt om de pensioenen via een alternatief systeem naar de postkantoren te brengen. RVP en bpost stellen alles in het werk om de normale gang van zaken - vervoer van de pensioenen door Brink's en uitbetaling door de postbode aan huis - zo snel mogelijk te hervatten. Intussen zal geleidelijk de betaling aan huis worden hervat. Sommige gepensioneerden zullen evenwel nog noodgedwongen hun pensioen in een postkantoor moeten afhalen.

Door de staking bij waardetransporteur Brink's zagen de Rijksdienst voor Pensioenen (RVP) en bpost zich genoodzaakt om de pensioenen via een alternatief systeem naar de postkantoren te brengen. Nu het personeel van Brink's weer aan het werk is, hopen we dat de normale gang van zaken - vervoer van de pensioenen door Brink's en uitbetaling door de postbode aan huis - zo spoedig mogelijk weer hervat kan worden.

Bij de omschakeling van het ene op het andere systeem kan er echter niet over één nacht ijs gegaan worden. De eerstvolgende betalingen (van 29/11 en 30/11, samen goed voor ongeveer 13 000 gepensioneerden) zullen slechts gedeeltelijk aan huis kunnen gebeuren. Sommige gepensioneerden krijgen verder de keuze om hun pensioen af te halen in een postkantoor of, indien ze zich niet kunnen verplaatsen, het later door de postbode thuisbezorgd te krijgen. De RVP en bpost stellen alles in het werk om de uitbetaling aan huis van alle betrokken gepensioneerden zo snel mogelijk te hervatten.

De betalingen per overschrijving op bankrekening ondervinden geen hinder van deze situatie.

Betaling per overschrijving

De RVP herhaalt dat meer dan 94% van de 1 850 000 burgers die door de RVP uitbetaald worden, kozen voor het veilige, snelle en stipte alternatief van de betaling per overschrijving.

Gepensioneerden die voortaan ook via overschrijving betaald willen worden, kunnen dat op de volgende manieren bij de RVP aanvragen:

~ Tel: 0800 502 46

~ E-mail: Overschrijvingen@rvp.fgov.be

~ Online: In het online pensioendossier www.mypension.be kunt u de betaalwijze van uw

pensioen veranderen.

~ Postadres: Dienst Overschrijvingen

14e verdieping - Zuidertoren

1060 Brussel

~ Bezoek: Om de plaats en de openingsuren van de kantoren, zitdagen en Pensioenpunten te

kennen, raadpleeg de website www.rvp.fgov.be of bel naar 0800 50 246.


Noot voor redacties
Contactgegevens voor de pers (