Ingezonden persbericht


()

Persbericht

ID manager van Capital ID nu ook als Software as a Service

Zwolle, 24 november 2010 -- Capital ID, specialist in marketing resource management (MRM), biedt zijn ID manager-suite nu ook als Software as a Service (SaaS) aan. De SaaS-versie van de software omvat een deel van de toepassingen die de integrale marketinglevenscyclus ondersteunen. SaaS ID manager is vooral geschikt voor organisaties die gebruik willen maken van 'best practices' en niet of nauwelijks maatwerk wensen.

Capital ID is sinds 2002 marktleider in het automatiseren en beheren van marketingcommunicatie processen. Met het softwareplatform ID manager wordt het complete marketing logistieke proces georganiseerd en geautomatiseerd, waardoor bedrijven marketingactiviteiten efficiënter kunnen uitvoeren. De software stelt hen in staat om beter om te kunnen gaan met het grote aanbod van kanalen, producten en verschillende behoeften. Op internationaal niveau maakt al een groot aantal organisaties gebruik van ID manager.

Door te kiezen voor het SaaS-model van Capital ID hoeft een organisatie de ID manager software niet zelf aan te schaffen, maar wordt voor het gebruik van de software een contract afgesloten. Capital ID biedt SaaS ID manager als een online dienst aan, via het internet. Voor de service wordt een maandelijks bedrag betaald. Capital ID verzorgt het applicatiebeheer, zoals het maken van back-ups, het onderhoud en de installatie van nieuwe versies en updates, de gebruikersadministratie en beveiliging tegen ongeautoriseerde toegang.

"Met deze nieuwe dienstverlening komen we tegemoet aan de vraag van kleinere organisaties uit de markt", stelt Dennis Steen, CEO van Capital ID: "Ook zij zien duidelijk de mogelijkheden van ID manager, maar hebben vaak minder behoefte aan maatwerk of zullen ID manager minder intensief gebruiken. Door op basis van een maandabonnement met de SaaS-versie van ID manager te werken (zie ook het business model Capital ID), kunnen zij volledig gebruik maken van de 'best practices' op het gebied van het beheer van marketingactiviteiten."

Capital ID BV - Assiesplein 1- 8011 XD Zwolle
Tel: 038-4229999 - e-mail: info@capitalid.nl - internet: www.capitalid.nl

Over Capital ID
Capital ID richt zich op het automatiseren van marketingcommunicatie. Met de eigen ontwikkelde software genaamd 'ID manager' is Capital ID marktleider en internationale speler op het gebied van marketing resource management (MRM) en digital asset management (DAM) en werkt voor marktleiders als Randstad Holding, Starbucks, AkzoNobel, Rabobank, OHRA, Grolsch, Rijksoverheid. Onder internationale partners vallen onder andere METIA, Charterhouse, NykampNyboer, smartFOCUS en MRMLOGIQ. Capital ID wordt geleid door Dennis Steen en Andréy Prins. Het hoofdkantoor is gevestigd in Zwolle. Voor meer informatie zie www.capitalid.nl.


---

Capital ID BV - e-mail: info@capitalid.com - internet: www.capitalid.com