Ingezonden persbericht



4 december 2010
DE BASIS
+ support
Jongerencentrum PAC te Lemmer
20.00 uur zaal open

Live hiphopformatie DE BASIS in JONGERENCENTRUM PAC te LEMMER

Op zaterdag 4 december wordt het feest in Jongerencentrum PAC in Lemmer! Want de door Freesonica geselecteerde live hophopformatie De Basis gaat het PAC op zŽn kop zetten. Een band die al het goede van hip-hop en rock combineert, en daar een goede groove, no-nonsense teksten en een dikke sound aan toevoegt. De zes mannen zetten een moddervette liveshow neer, variërend van zompige beats tot sferische hoogtepunten. De zaal gaat om 20.00 uur open.

De Basis is zes jonge twintigers met gedrevenheid, eigenheid en passie voor muziek. Geen rockband met een rapper, maar nadrukkelijk een hiphop formatie met echte muzikanten, die muziek maken met een gezamenlijke visie. Een band die al het goede van hip-hop en rock combineert, en daar een goede groove, no-nonsense teksten en een dikke sound aan toevoegt. De Basis brengt alles met flair. Frontman Ico tovert en goochelt met woorden alsof het niets is en de band gaat in de instrumentatie het experiment niet uit de weg. De Basis weet wat ze wil en alleen daar kan je al respect voor hebben.

Live op het podium komt De Basis het best tot zijn recht. De zes mannen zetten een moddervette liveshow neer, variërend van zompige beats tot sferische hoogtepunten. Het aanstekelijke enthousiasme krijgt zelfs de niet-hip-hop-fan in beweging. Een band die je gezien móet hebben!

Freesonica is een opvallend en succesvol project, waarbij jaarlijks 2 talentvolle Friese popacts begeleid en gecoacht worden, zodat ze op een professionele manier kunnen opereren binnen het Nederlandse clubcircuit. Oud-deelnemers aan Freesonica zijn onder andere A Silent Express, Daily Bread, Ilanois en Pioneers of Love. Het hoofddoel van Freesonica is Friese bands handvaten en ondersteuning aan te reiken gericht op professionalisering, naamsbekendheid en meer optreedmogelijkheden, ook buiten de regio.

Wie wat waar:
DE BASIS
@ PAC

Straatweg 52d te Lemmer

www.freesonica.nl voor meer info.


---- --