Ingezonden persbericht24 november 2010

Provincie Antwerpen huldigt soldaten van de sport

Meer dan 1.000 jaar sportervaring verzameld op één podium

Vrijdag 19 november 2010 vond in het Provinciaal Vormingscentrum in Malle de eerste provinciale huldiging plaats van de vrijwilligers uit de sportsector. 30 bestuurders met een staat van verdienste van minimaal 35 jaar werden door gedeputeerde voor sport van de provincie Antwerpen Koen Helsen (open vld) in de bloemetjes gezet. De onlangs overleden Willy Druyts kreeg een warme hommage.

Vrijwilligerswerk is en blijft ontzettend belangrijk in verschillende sectoren van onze samenleving. De sportsector telt niet minder dan 300.000 vrijwilligers die zich elke dag boordevol energie en enthousiasme inzetten. Gedeputeerde voor sport Koen Helsen: "Het vele en goede werk dat deze mensen verzetten is niet alleen dankbaar, maar daarnaast ook waardevol voor de goede werking van de provinciale sportfederaties en van de provinciale sportraden.".

De provinciale sportfederaties en diverse sportraden uit onze provincie mochten verdienstelijke bestuurders voordragen die terug kunnen kijken op een staat van verdienste van minimaal 35 jaar. Maar liefst 30 personen kwamen hiervoor in aanmerking. Gedeputeerde Koen Helsen: "Het hele sportgebeuren staat of valt met de inzet van duizenden vrijwilligers op en rond het sportveld. Dat deze mensen zich belangeloos willen inzetten en steeds moeilijker te vinden zijn, pleit nog meer voor diegenen die al een carrière van 35 jaar kunnen voorleggen.".

()

Alle gehuldigde vrijwilligers -of hun vervangers- op het podium. Bovenste rij van links naar rechts: Hugo Van Os, Tom Van Look, François Eliaert, Willy Avonds, Abs Paul, Alex Michiels, Bob Daenen, Guy Cleeren, Robert Vandenbroeke, Brigitte Quick, Koen Helsen, Erik Smeets, Georges Declercq, Raymonde Van Rooy, Eric Vos, Suzanne Krol, François Bruyndonckx, Joan Van Hooydonck. Onderste rij van links naar rechts: Pierre Geuens, Eddy Elst, Arny Goossens, Tony Martens, Robert Glorieux, Gerard Quick, Louis De Laat, Jos Pauwels, Raoul Cornelis, Willy Van Croonenborch, Karel Aerts.

De huldiging van de 30 vrijwilligers was goed voor maar liefst 1.000 jaar aan sportervaring. Elke gevierde kreeg ruim de kans om een leuke anekdote, bedenking of verzuchting uit zijn of haar rijk gevulde carrière te vertellen. Op gepaste wijze werd ook hommage gebracht aan Willy Druyts, één van de jubilarissen die jammer genoeg recent kwam te overlijden. Hij was één van de bestuurders van de provinciale sportraad, maar voor hem kwam de huldiging helaas net te laat. De huldiging was een initiatief van de provinciale sportraad, die een zeer actieve werking kent onder voorzitterschap van François Bruyndonckx. De show werd aan elkaar gepraat door Jan Rummens, chef-sport van RTV met een muzikale bijdrage van singer-songwriter Katy Too.Ingezonden persbericht