Gemeente Aalsmeer

vanaf 1911 digitaal opgeslagen

Bouwvergunningen vanaf 1911 digitaal opgeslagen

De AM Groep - het leerwerkbedrijf in de regio Amstelland en Meerlanden
- is helemaal klaar voor een enorme klus waarbij papieren informatie digitaal wordt gemaakt. Het gaat om tal van schriftelijke informatie over de bouwvergunningen uit de jaren 1911-2008 die nu door de werknemers van de AM Groep in bits en bytes wordt overgezet.

Bij een aanbestedingsprocedure op basis van het `Programma van Eisen Digitalisering en fysieke overdracht bouwvergunningen 1911-2008 gemeente Aalsmeer' (dat in nauw overleg met de gemeentelijk archiefinspecteur tot stand is gekomen) kwam de AM Groep met het beste aanbod en op basis daarvan is het project aan hen gegund.

Digitaal toegankelijk

De AM Groep werkt op het gebied van digitalisering samen met het Stadsarchief Amsterdam, dat een jarenlange ervaring heeft op het gebied van digitalisering. De originele bouwvergunningen worden daarna overgebracht naar het Noord-Hollands Archief (NHA) en met de digitaal gemaakte informatie wordt door de gemeente gewerkt. Binnenkort wordt bij de AM Groep proefgedraaid, waarna het echte werk gaat beginnen en de informatie digitaal toegankelijk wordt.

De AM groep is onderdeel van een gemeenschappelijke regeling waaraan Aalsmeer met een aantal andere gemeenten in de regio deelneemt. De gemeente Aalsmeer heeft in de keuze voor de AM Groep meegewogen dat deze organisatie mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt naast werk ook nog coaching, opleiding en training biedt.