Ingezonden persbericht


Persbericht - Dutch Games Association kiest nieuwe voorzitter Jurrie Hobers neemt voorzittershamer over van Frank van Oirschot 24-11-2010, Utrecht
De Dutch Games Association, de branche organisatie van de Nederlandse games industrie, heeft een nieuwe voorzitter. Op de jaarlijkse Algemene Leden Vergadering gehoudens tijdens het Game in the City congres in Amersfoort werd Jurrie Hobers door de leden gekozen tot opvolger van scheidend voorzitter en oprichter Frank van Oirschot.

"Ik ben uiteraard blij met mijn verkiezing en trots op het feit dat ik het werk van Frank en zijn mede bestuursleden mag voortzetten", aldus Hobers. "Er is door hen een prachtige uitgangspositie gerealiseerd voor de toekomst en het is nu aan het nieuwe bestuur van de DGA die koers voort te zetten en om te zorgen dat elk lid zich continue goed vertegenwoordigd ziet en voelt, zodat we samen een nog sterkere nationale industrie kunnen creëren."

Hobers treedt per direct in functie als voorzitter van het 11-koppige bestuur en zal de komende periode gebruiken om zo veel mogelijk lopende zaken in kaart te brengen. "De Nederlandse game-industrie beweegt als nooit tevoren en binnen die beweging is het goed om een plek te hebben die overzicht biedt, partijen met elkaar in contact brengt, business stimuleert en als aanspreekpunt kan dienen voor iedereen die een positieve bijdrage wil leveren. De focus zal dus in eerste instantie liggen op inventarisatie en ik kan niet wachten daarmee te beginnen."

Met Jurrie hebben we een nieuwe sterke voorzitter en bovendien iemand die alle geledingen van de games industrie door en door kent. Als voormalig VP van Codemasters en in zijn huidige rol van adviseur en consultant brengt hij een schat van ervaring mee die zeer nuttig is en zal zijn voor de DGA", aldus Frank van Oirschot. "Ik wens hem alle succes en ben ervan verzekerd dat bij hem de DGA in goede handen is."

Ambitie DGA
DGA is als branchevereniging in 2008 opgericht met als doel het bevorderen van de Nederlandse gamesector als geheel en het stimuleren van de handel, onderlinge samenwerking, kennisuitwisseling en innovatie. DGA vertegenwoordigt alle disciplines binnen de nationale gamesector naar andere sectoren, de overheid en internationale markten en overheden.

De Nederlandse Gamesector
Tot de Nederlandse gamesector behoren onder andere onderzoeks- en onderwijsinstellingen, gamepublishers, exploitanten van online games, organisatoren van evenementen, ontwikkelaars van middelware, muziek, design en animaties voor de gamesector en uiteraard de game ontwikkelaars van serious tot advergaming en entertainment games.

Contact DGA
Jurrie Hobers
Voorzitter DGA