Druk, druk, druk, maar zo verveeld


Wintertuin op de Campus-symposium met Awee Prins

NIJMEGEN, 20101111 -- Het Soeterbeeck Programma van de Radboud Universiteit Nijmegen organiseert samen met de Wintertuin en Cultuur op de Campus het symposium Druk, druk, druk, maar zo verveeld. Awee Prins gaat met wetenschappers in gesprek over de homo-zappens. De moderne mens die voortdurend op zoek is naar het interessante, maar niet in staat tot werkelijke interesse. Het symposium vindt plaats tijdens Wintertuin op de Campus woensdag 24 november 2010 van 14.00 - 15.30 uur, Collegezalencomplex, zaal 2, Radboud Universiteit Nijmegen.

Verveling is de verborgen grondstemming van deze tijd. Aan de ene kant staat onze agenda vol afspraken en zijn we drukker dan ooit, maar aan de andere kant vervelen we ons te pletter.

Volgens Awee Prins, filosoof en schrijver van Uit verveling, slaat geregeld de verveling toe bij de moderne mens. Maar is verveling wel zo negatief als we vaak denken? Moeten we de verveling doorstaan? Of kunnen we hem beter verdrijven of ontkennen door bijvoorbeeld onze agenda’s vol te proppen? Awee Prins gaat tijdens dit filosofisch literaire symposium in gesprek met wetenschappers en het publiek. Je zult je niet vervelen!

Sprekers: dr. Awee Prins, universitair docent Fenomenologie, hermeneutiek en filosofie & kunst aan de Erasmus Universiteit Rotterdam; dr. Hessel Zondag, universitair docent Godsdienstpsychologie aan de Universiteit van Tilburg. Auteur Jan van Mersbergen verzorgt een literaire column. Dr. Jeroen Linssen, universitair docent Sociale en politieke wijsbegeerte aan de Radboud Universiteit Nijmegen is de gespreksleider.

Meer informatie http://www.ru.nl/sp/verveling of www.wintertuin.nl.

Andere sprekers van Wintertuin op de Campus zijn o.a. Eric Corton en Kader Abdolah. www.wintertuin.nl

Joke Hermsen spreekt over verveling tijdens Nijmeegse Nachten van de Wintertuin op vrijdag 26 november 2010. http://www.ru.nl/sp/wintertuinfestival

Soeterbeeck Programma